Українці змушені затягнути паски: як економити на продуктах під час війни

Тривала війна в Україні змусила багатьох переглянути свої витрати на продукти та почати економити. Зростання цін на необхідні товари стало відчутним для всіх. Експерт з фінансів Єлєна Шепель поділилася кількома порадами, як зменшити витрати на покупки.

Не ходіть в супермаркет голодним

Голод часто призводить до імпульсивних покупок, через що витрачається більше грошей, ніж планувалося. Навіть якщо ви йдете зі своїм списком продуктів, голод може підштовхнути вас купити зайве.

Також варто уникати щоденних візитів до магазину, адже це підвищує ризик спонтанних покупок, особливо якщо ви берете з собою дітей, які часто просять купити щось зайве.

Плануйте меню на тиждень

Список продуктів

Складання тижневого меню допоможе уникнути щоденних поїздок у магазин і дозволить краще контролювати запаси продуктів вдома.

Купуйте за нижчими цінами

Купуйте продукти оптом або онлайн, щоб зекономити. Наприклад, крупи, макарони і консерви варто купувати у великих кількостях, а сезонні фрукти та овочі — у місцевих виробників або на ринках. Не забувайте про акції у супермаркетах та стежте за знижками через мобільні додатки магазинів.

Порівнюйте ціни в різних магазинах

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Відвідуйте різні магазини, щоб знайти найкращі пропозиції. Звертайте увагу на полички в супермаркетах: дорогі товари зазвичай знаходяться на рівні очей, а дешевші — нижче.

Розташування товарів постійно змінюється, щоб стимулювати покупців купувати більше, тому будьте уважні і не піддавайтесь на хитрощі маркетологів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago