Чому Європейське громадянство приваблює українців

Отримання європейського паспорта приваблює українців безліччю переваг. Однією з головних причин, через яку багато хто прагне до громадянства ЄС, є можливість вільного пересування.

Це дає змогу не тільки подорожувати країнами Шенгенської зони без обмежень протягом 90 днів, а й без проблем відвідувати США. Крім того, громадянство ЄС дає можливість жити в будь-якій європейській країні на необмежений термін, що особливо зручно для тих, хто хоче досліджувати світ.

Переваги громадянства ЄС: що робить його таким бажаним 

Європейське громадянство відкриває широкі можливості для бізнесу. Будучи громадянином ЄС, можна легко почати і розвивати бізнес у будь-якій країні Європи, обираючи державу з найбільш вигідною податковою системою. Крім того, це дає змогу без зусиль відкрити філію вже наявної компанії. Завдяки європейському паспорту, з’являється можливість вийти на міжнародний ринок, що значно розширює горизонти підприємництва.

Якщо людина воліє працювати за наймом, європейське громадянство гарантує їй легкість в офіційному працевлаштуванні в будь-якій країні ЄС за її вибором. Крім того, вона зможе безперешкодно отримувати різні соціальні допомоги та пенсії. Європейський паспорт також спрощує процес відкриття банківського рахунку, що важливо для отримання кредитів, включно з іпотечними, з вигідними відсотковими ставками.

Вагомим аргументом на користь європейського паспорта є доступ до якісного медичного обслуговування, яке можна отримувати за єдиним страховим полісом. А ті, хто дбає про майбутнє своїх дітей, оцінять можливість вибору з семисот європейських університетів, де навчання може бути як платним, так і безоплатним – на підставі грантів або стипендій.

Громадянство ЄС дає змогу без обмежень укладати угоди купівлі-продажу на території Євросоюзу і купувати нерухомість за спрощеною процедурою. Рідні власника європейського паспорта також отримують безліч привілеїв, включно з можливістю вільного отримання ПНП і ПМП у Європі. Крім того, є можливість вибрати країну з оптимальною ставкою соціального податку і вартістю комунальних послуг.

Отримання європейського громадянства: як це відбувається насправді

Багато хто вважає, що громадянство Європейського Союзу можна легко отримати через шлюб або купівлю нерухомості. Однак на практиці шлюби з іноземцями ретельно перевіряються на предмет фіктивності, а програми громадянства за інвестиції існують лише в декількох країнах, причому мінімальна сума інвестицій починається від €400,000, що робить цей шлях доступним для обмеженої кількості людей. Також існує можливість придбати нерухомість у Європі та отримати посвідку на проживання (ПНП), а потім, після кількох років проживання, оформити громадянство за спрощеною процедурою, але цей підхід працює далеко не у всіх країнах.

Більш швидкий і доступний спосіб отримання другого громадянства пропонує спрощена програма громадянства Румунії. Для участі в цій програмі не потрібне тривале проживання в країні або знання мови. Подробиці про програму можна дізнатися у міграційних юристів компанії EU.RO Group.

У більшості країн ЄС міграційна політика не вимагає відмови від паспорта своєї рідної країни при отриманні європейського громадянства. Це дає змогу вільно подорожувати на батьківщину та обирати найвигідніші умови для сплати податків з підприємницької діяльності, що робить такий варіант особливо привабливим і зручним.

Ольга Степанова

Recent Posts

У британських поїздах заборонили додатки для знайомств

Один із найбільших залізничних операторів Великої Британії Northern вирішив обмежити можливість своїм пасажирам користуватися в…

15 хв. ago

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

16 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

40 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

49 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

56 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

1 годину ago