Поліція викрила банду з ТЦК: вони вибивали з чоловіків по 150 тис. доларів щомісяця

Поліція підозрює п’ятьох працівників ТЦК на Тернопільщини у хабарництві та незаконному позбавленні волі. Вони налагодили корупційні схеми для уникнення мобілізації. Група, яку очолював керівник місцевого ТЦК, включала чотирьох інших осіб: трьох працівників центру та одного колишнього військовослужбовця.

Вони вимагали хабарі за уникнення мобілізації, зокрема за непроходження ВЛК, оновлення військових даних та отримання відстрочки від служби. Також фігуранти вдавались до погроз та побиття військовозобовʼязаних. Про це у пʼятницю, 2 серпня, повідомила пресслужба поліції Тернопільської області.

За даними слідства, щомісяця заробітки банди складали від 100 000 до 150 000 доларів, які вони ділили між собою залежно від виконаних завдань. Для примушення військовозобов’язаних до сплати хабарів, підозрювані вдавалися до погроз, побиття та викрадення людей. Один із постраждалих, батько чотирьох дітей, розповів, що його викрали люди у формі, побили та вимагали викуп у 30 тисяч гривень. Після цього у нього діагностували переломи ребер та інші травми.

Підозри були оголошені працівникам ТЦК ще 24 липня. Вони отримали запобіжні заходи з можливістю внесення застави у 242 тисячі гривень, яку вони й внесли. У ході досудового розслідування з’явилися нові деталі справи. Заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Андрій Ткачик зазначив, що відомо про шістьох осіб, які не підлягали мобілізації, але також стали жертвами погроз і вимагань з боку підозрюваних.

Організатору та чотирьом спільникам пред’явлено підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України, включаючи “прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди” та “незаконне позбавлення волі людини, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань, вчинене з корисливих мотивів організованою групою”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

31 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

33 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

34 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

45 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

47 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

48 хв. ago