Ухилянтів разом з цигарками “зашили” у стінку мікроавтобуса

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону викрили 41-річного жителя села Дюла на спробі незаконного підробітку одразу на двох видах протиправної діяльності. Чоловік намагався перетнути кордон, заховавши у своєму авто і цигарки й ухилянтів. Про це повідомляють пресслужба Державної прикордонної служби України.

Підприємливий закарпатець обладнав свій мікроавтобус марки “Мерседес Спринтер” нішею, а під обшивку вантажного відсіку спакував майже 20 тисяч пачок сигарет (39 ящиків).

Двоє чоловіків викупили місця у таємній схованці за 10 тисяч доларів та за 20 тисяч. Водій обіцяв їм безперешкодний перетин держрубежу та розраховував на те що вночі прикордонники будуть не настільки уважними, тому і рушив до кордону близько першої години ночі.

Але інспектори прикордонної служби “Хижа” затримали автомобіль закарпатця на одному із контрольних постів. Під час перевірки військовослужбовці виявили у сховку двох чоловіків – 30-річного черкащанина та 23-річного киянина, які зізнались у своїх намірах незаконно покинути територію України. У ході подальшої перевірки транспортного засобу із залученням оперативників загону, прикордонники виявили також і сховок з тютюновими виробами без марок акцизного збору.

Мікроавтобус чоловік обладнав численними схованками Фото: ДПСУ
Мікроавтобус чоловік обладнав численними схованками Фото: ДПСУ

Таким чином закарпатець вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та 204 ККУ (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

На нелегальних пасажирів складено адмінпротоколи. Дії водія передбачають кримінальну відповідальність.

Виявлена контрабанда та ухилянти Фото: ДПСУ
Ольга Степанова

Recent Posts

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

3 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

26 хв. ago

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень через ТЦК і забрали телефон

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за те що вона у місцевому…

39 хв. ago

Не наші методи: нардеп “Слуги народу” вважає, що гроші добровольцям ЗСУ не потрібні

Народний депутат Ігор Кривошеєв називає виплати військовим "неправильною мотивацією". Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв вважає,…

44 хв. ago

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

58 хв. ago

Окупанти будуть атакувати Запоріжжя: у ЗСУ спрогнозували, кили буде гаряче

Ситуація на Запорізькому напрямку неспокійна. Окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями. Але прямо зараз активність росіян…

1 годину ago