Шайхрака збирала гроші на імені “Да Вінчі” Коцюбайла: вдова бійця викрила схему (фото)

Волонтерка Юлія Воборнікова-Головко “Ураган” оголосила збір коштів на допомогу дівчині, яка начебто воювала з Дмитром “Да Вінчі” Коцюбайлом. Українці побачили фото, де дівчина стоїть поруч з бійцем, дізнались про перипетії життя й почали перераховувати гроші, щоб допомогти. Однак з’ясувалось, що історія вигадана й гроші слід повернути. Про оборудку керівниця медичної служби “УЛЬФ” підрозділу “Вовки да Вінчі” ЗСУ і вдова загиблого Аліна Михайлова розповіла на Facebook.

Допис Михайлової з’явився менш як за добу після того, як Юлія Воборнікова закликала українців допомогти дівчині Анастасії Шемет. Шемет розповіла, як начебто воювала у Добровольчому українському корпусі (ДУК). Вона поскаржилась волонтерці на важке життя, показала наслідки поранення ніг, які роками не заживають. Їй вирішили допомогти — влаштували на проживання в іншої волонтерки, Юлії Патрамай, знайшли роботу на збиранні БПЛА, оголосили збір. У дописі зі збором волонтерка докладно переповіла історію “ексбійчині” ДУК.

Історія з Да Вінчі – допис волонтерки про Настя ШеметФото: Скриншот
Історія з Да Вінчі – як волонтерка допомагала Насті ШеметФото: Скриншот

До допису були прикріплені кілька фото з Шемет. На одному — дівчина разом з Дмитром Коцюбайлом: світлина мала б переконати в правдивості історії.

Історія з Да Вінчі – Дмитро Коцюбайло та Настя ШеметФото: Facebook

Аліна Михайлова та історія Шемет

Аліна заперечила розповідь Шемет і заявила, що усі, залучені до збору коштів, є шахраями. Медикиня впевнена, що Анастасія ніколи не воювала в ДУК, не отримувала поранень та контузії. Крім того, вона й раніше розповідала цю історію і Коцюбайло з нею контактував, щоб це припинити. На думку Михайлової, до оборудки може причетна і Юлія, яка мала б поцікавитись, ким насправді є людина, яка звертається за допомогою.

“Дмитро не раз їй дзвонив, коли вона робила такі нещасні збори для себе і казав припинити дурити людей на гроші. Автора допису вважаю причетною так само до схем з цією Анастасією”, — написала Аліна.

Історія з Да Вінчі – допис Аліни Михайлової про шахрайствоФото: Скриншот

Тим часом Юлія, яка оголосила збір для Насті Шемет, відреагувала на заяву Аліни Михайлової. Вона визнала, що її ввела в оману дівчина, яка, ймовірно, “має проблеми з ментальним здоров’ям”. З’ясувалось, що вона не брала участі у бойових діях і оповіді про поранення були суцільною вигадкою. Після цього волонтерка оголосила, що компенсує гроші людям, які встигли перерахувати кошти на рахунки Шемет.

“Моя провина що повірила фото і розповідям. Суму вона на картку зібрала не велику, компенсує все. Думаю це буде гарна наука, що не можна брехати на такі теми”, — ідеться у дописі.

Історія з Да Вінчі – допис волонтерки про повернення коштівФото: Скриншот

Дмитро “Да Вінчі” Коцюбайло — командир 1 окремого штурмового батальйону “Вовки да Вінчі” 67 окремої механізованої бригади “ДУК”. Чоловік долучився до війни з РФ ще у 2014 році, а загинув весною 2023 року під Бахмутом. У момент загибелі бійцю було 27 років. Президент України Володимир Зеленський незадовго до того надав Коцюбайлу звання “Герой України”. Аліна Михайлова — наречена загиблого, парамедикиня, яка бачила його останні хвилини життя.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

2 години ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

2 години ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

2 години ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

2 години ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

2 години ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

2 години ago