Повістки на вулицях: до яких пір їх видаватимуть українцям

Вручення повісток військовозобов’язаним українцям на вулицях та у громадських місцях триватиме доти, доки в країні триває повномасштабна війна. Українській армії потрібні різні типи ресурсів, у тому числі людські.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів сказав колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, пише Знай. Він каже, що успіх на полі бою забезпечує підготовлений та навчений військовослужбовець.

“Мобілізаційні процеси триватимуть, доки триватиме повномасштабна російсько-українська війна. Українській армії потрібні різні типи ресурсів. У тому числі й людські. Це певною мірою може звучати цинічно, але найвагоміший чинник, який забезпечує успіх на полі бою, — це навчений, забезпечений та мотивований український військовослужбовець”, — сказав Селезньов.

Він додав, що для того щоб на полі бою з’явилися саме такі люди, їх потрібно мобілізувати, забезпечити проходження відповідної підготовки та перепідготовки, провести бойове злагодження, забезпечити уніформою, зброєю, технікою.

Крім того, Селезньов вважає, що ніхто не має права на порушення закону. Цей процес торкнеться всіх. У зв’язку з цим він додав, що громадянам потрібно свідомо дотримуватись норм законодавства про мобілізацію. Водночас колишній спікер Генштабу ЗСУ наголосив, що ТЦК точно не мають повноважень застосовувати фізичну силу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

12 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

28 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

37 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

50 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

60 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago