Більше не отримають відстрочки: Хто втратить “привілеї” у разі прийняття нового закону про мобілізацію

Днями комітет Верховної Ради з нацбезпеки завершив розгляд депутатських поправок до законопроєкту №10449 про мобілізацію. Очікується, що на голосування його можуть винести в середині квітня.

Відповідно до проєкту закона, частина держслужбовців та правоохоронців втратять право на відстрочку від призову. Кого стосуватимуться зміни, читайте в матеріалі OBOZ.UA.

Як розповів депутат Верховної Ради та військовий Роман Лозинський, відповідно до законопроєкту про мобілізацію, “дуже багато категорій” громадян втратять право на відстрочку, зокрема низка держслужбовців та правоохоронців.

“Це частина дерслужбовців різних рангів, різних структур. Представники сфери правоохоронних органів, таких як ДБР. Ці рішення нині ухвалені. Це потенційно декілька сотень тисяч людей, із розрахунків, які звучали на засіданнях Комітету. Яким буде фінальне рішення Комітету, я зараз не готовий сказати. Зараз ці блоки будуть підсумовувати і можливі ще певні зміни”, – сказав він в ефірі Radio NV.

За словами Лозинського, поріг для мобілізації становитиме 25 років. Водночас комітет з нацбезпеки не підтримав ідею прив’язати бронювання від мобілізації до рівня зарплати та сплачених податків.

“Була така пропозиція, на мою думку, абсолютно абсурдна, яка сіє ще більше нерівності в нашій країні. Бо не села та сільські території повинні воювати, а всі українці, і ті, хто в містах мають вищі зарплати. Це не вплине суттєво на економіку, ми вже в цьому переконані, були відповідні розрахунки. Тому таке рішення комітет не підтримав – певної межі, з якої в тебе наступає бронь від мобілізації за рахунок твоєї заробітної плати. Це рішення було відхилено і я вважаю, це правильно”, –сказав нардеп.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

15 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

24 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

31 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

36 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

43 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

53 хв. ago