У пенсіонерів списуватимуть гроші з карток: кого в Україні це може торкнутися

2025 року з банківських рахунків пенсіонерів-переселенців в Україні можуть вилучити невикористані кошти. Така пропозиція міститься у статті 41 проєкту державного бюджету на 2025 рік, яку Кабмін передав на розгляд до Верховної Ради.

В цьому випадку йдеться про рахунки пенсіонерів серед ВПО, відкритих в Ощадбанку, на яких протягом 12 місяців не було “руху” коштів. Тобто якщо пенсіонер не знімав готівку, не розраховувався карткою за покупки, не переказував кошти тощо. Про це пише видання “На пенсії”.

У проєкті пропонується вилучати кошти з рахунків внутрішньо переміщених пенсіонерів, які не пройшли фізичну ідентифікацію протягом шести місяців з моменту, коли така ідентифікація мала відбутися.

При цьому нововведення, якщо ВР затвердить держбюджет саме в такому варіанті, торкнуться не всіх пенсіонерів цієї категорії.

У Міністерстві соціальної політики пояснили, що стаття 41 стосується виключно ВПО, зареєстрованих на початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Таким переселенцям пенсійні рахунки відкривали лише в Ощадбанку, тож в інших банках коштів на рахунках немає.

Якщо вилучення коштів відбулося, то переселенець може звернутися до ПФ або Ощадбанку, і виплати можуть відновити. Однак порядок поновлення виплат має насамперед затвердити Кабінет Міністрів України.

За даними Міністерства фінансів, орієнтовно з рахунків пенсіонерів-переселенців може вилучити близько 11,3 млрд гривень.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

Адвокат Роман Симутін у своєму Telegram розповів, що прямо зараз штрафів не буде багато, але через…

4 хв. ago

Секс-скандал у РФ: депутата, який привів повію у думу, вимагають відправити на фронт

Загальноросійський громадський рух "Ветерани Росії" вимагає негайно вжити заходів проти депутата Держдуми від КПРФ Дениса…

13 хв. ago

Іран атакує Ізраїль сотнями балістичних ракет  (відео)

Увечері 1 жовтня Іран запустив зі своєї території понад 400 ракет в бік Ізраїлю. Про це повідомляє Israel Defense…

15 хв. ago

“Груди забула покласти?”: Тіна Кароль стала зіркою жартів через свій образ

Відома українська співачка Тіна Кароль днями виступила з концертом у Рівному в рамках свого всеукраїнського…

22 хв. ago

“Одержимий ідеєю безсмертя”: всі гості Путіна перед зустріччю з ним проходять карантин

Російський диктатор Володимир Путін "обожнює життя та одержимий ідеєю безсмертя". Саме тому його гості обов’язково…

30 хв. ago

Іран здійснив масований пуск ракет в бік Ізраїлю, – ЦАХАЛ

Іран запустив ракети в напрямку Ізраїлю, у країні лунає тривога. Про це інформує Командування Армії Оборони Ізраїлю. "Вам наказано…

30 хв. ago