Комуналка “висмокче” всі гроші: платежі прийдуть навіть за те, чим не користуєтесь

Українці зобов’язані платити за обслуговування труб у своїх будинках, навіть якщо вони не користуються опаленням та повідомляють про нульові свідчення лічильників. Про це поділилася експерт із ЖКГ Крістіна Ненно, як повідомляє «politeka».

За словами спеціалістки, компанія «Єврореконструкція» створила судові прецеденти, які підтверджують, що споживачі мають нести витрати, пов’язані з обслуговуванням труб, незалежно від того, чи вони користуються опаленням.

Плата за таке обслуговування може суттєво різнитись залежно від типу будівлі та її характеристик: від 10 гривень до понад 1500 гривень.

Мешканці також зобов’язані платити за опалення у місцях загального користування, включаючи під’їзди, дахи та підвали, де проходять теплотраси.

Якщо будинок обслуговує теплоенерго, ситуація може бути дещо простішою, оскільки різні компанії застосовують різні методики розрахунку плати за послуги.

Батарея

З наближенням опалювального сезону 2024 року експерти з енергетики наголошують на важливості підготовки будинків до холодів.

Жителям рекомендується вжити профілактичних заходів для мінімізації втрат тепла:

Переконайтеся, що вікна та двері належним чином герметизовані та ізольовані, особливо у старих будівлях. Це може значно скоротити втрати тепла та знизити витрати на опалення.

Також перевірте електроприлади, опалювальні котли та кондиціонери. Переконайтеся, що всі системи працюють правильно та готові до зимового сезону.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Улюблений делікатес Андрія Данилка, але приготований для бідних

Рецепт фуа-гра по-українськи сподобається всім, хто любить страви з печінки птиці. Готувати його просто. 2 жовтня народився український співак, композитор, популярний гуморист-пародист,…

9 хв. ago

Гектар землі в Україні б’є всі рекорди: ціни встановлюють нові кордони

Гектар землі зашкалює в ціні! Ринок сільгоспземель в Україні зріс на понад 30% з початку…

18 хв. ago

Серед підлітків у TikTok набирає популярності новий небезпечний тренд

Нове дослідження, представлене на конференції Американської академії педіатрії, виявило тривожну тенденцію: відеоролики про «хромінг» - вдихання пар…

26 хв. ago

Економіст майже 20 років тому відмовився від грошей та цивілізації: як він живе (фото)

Ірландський письменник Марк Бойл майже 20 років тому вирішив повністю відмовитися від готівки після розмови, яка змінила…

35 хв. ago

Польща змінює систему виплат для біженців: родини з дітьми залишаться у скруті

Восени 2024 року в Польщі вступлять у дію нові правила, які можуть суттєво вплинути на…

44 хв. ago

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

В Україні питання оподаткування пенсій має свої нюанси, про які варто знати кожному пенсіонеру. Багато…

52 хв. ago