Бронь мають не всі: скільки поліцейських можуть мобілізувати

Працівники Національної поліції мають право на бронь від мобілізації, але не всі. В Україні забронювали 90% правоохоронців.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. На військову службу можуть призвати лише 10% правоохоронців, які підлягають мобілізації.

За словами міністра, мобілізовані поліцейські можуть долучитися до бригади “Лють” або додатково створених трьох бойових бригад Національної поліції України.

Клименко також зазначив, що частина правоохоронців ще не досягла мобілізаційного віку – таких близько 17 тисяч осіб. Попри запити деяких українців мобілізувати всіх працівників поліції, це неможливо.

Міністр внутрішніх справ додав, що близько 5 тисяч поліцейських залучені до охорони північного кордону з Білоруссю разом із силами Державної прикордонної служби України.

Також бронювання стосується співробітників ДСНС. Отримали бронь від мобілізації 90% рятувальників. Інші 10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних Сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби.

“Щодо рятувальників: наша позиція полягає в тому, щоб працівники підрозділів оперативного реагування (пожежники, сапери, рятувальники, хіміки, інженери тощо) були повним складом заброньовані. Тож це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС”, — підкреслив Клименко.

Нагадуємо, що мобілізації підлягають поліцейські, які вийшли на пенсію. Оскільки жодних обмежень на призов колишніх працівників правоохоронних органів немає. Це означає, якщо поліціянт вийшов на пенсію в 40-45 років після служби, його можуть мобілізувати на загальних підставах.

Після виходу на пенсію правоохоронців переводять зі спеціального обліку на загальний військовий облік.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Підприємець з Києва «заробив» мільйони на поставці товарів для армії

За даними слідства, підприємець уклав прямий договір із військовою частиною щодо купівлі-продажу обладнання та комплектуючих…

20 секунд ago

Є приховані проблеми: механік назвав авто, які ніколи б не купив

Придбання нового авто – важливе рішення та серйозна інвестиція. Завжди є ризик обрати модель, яка в подальшому…

1 хв. ago

ТЦК не стали масово виписувати штрафи за порушення правил військового обліку

ТЦК не стали масово виписувати штрафи за порушення правил військового обліку (зокрема, за неоновлення даних)…

9 хв. ago

Королівський біограф розповів про перший день Чарльза ІІІ на посаді короля

Королівський біограф Роберт Гардман на літературному фестивалі в Генлі розповів про перші години правління короля…

16 хв. ago

FT пише, що українське суспільство “виснажено”, навіть військові на фронті хочуть переговорів

Українське суспільство "виснажено", навіть військові на фронті хочуть переговорів із Росією. Так пише видання Financial…

25 хв. ago

З листопада українці зіткнуться із шокуючим зростанням ціни на електроенергію

З 1 листопада тариф на електроенергію може різко підскочити – до 6,9 гривні за 1…

31 хв. ago