Виїзд жінок за кордон: прикордонники розповіли про додаткові перевірки

Останнім часом багато українців цікавляться, чи перевіряють прикордонники оновлені дані військовозобов’язаних жінок при виїзді за кордон. Андрій Демченко, представник Державної прикордонної служби України, роз’яснив цю ситуацію під час телемарафону.

Демченко запевнив, що жінки можуть спокійно перетинати кордон – прикордонники не будуть перевіряти оновлення їхніх даних. Ця новина стала важливою для багатьох, оскільки останнім часом виникло багато питань щодо обліку і перетину кордону.

Прикордонники, Уніан

Водночас, ДПСУ нагадує, що чоловіки віком від 18 до 60 років, які мають право виїхати за кордон, повинні мати при собі військовий квиток. Це правило не стосується жінок та молоді – вони можуть вільно перетинати кордон без додаткових перевірок.

Щодо можливих змін або обмежень, Демченко пояснив, що Державна прикордонна служба обов’язково повідомить про них заздалегідь. Тому, якщо з’являться нові правила, ви дізнаєтесь про це першими.

На запитання щодо можливих перевірок оновлення даних жінок у Тимчасових контрольних пунктах, Демченко підтвердив, що такі перевірки не проводяться. Якщо в майбутньому з’являться обмеження, Державна прикордонна служба обов’язково повідомить про це.. Це означає, що зараз жінки можуть планувати свої подорожі без зайвих хвилювань.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

33 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

34 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

36 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

46 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

48 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

49 хв. ago