В Укренерго розповіли, чи вимикатимуть світло 2 серпня

Завтра, у п’ятницю 2 серпня, відключення електроенергії за графіками не застосовуватимуть. Компанія Укренерго повідомила, що таких планів немає, проте ситуація все ж може змінитися, якщо будуть обстріли чи інші непередбачувані обставини. У випадку форс-мажору людей повідомлять додатково.

Про це повідомила пресслужба Укренерго. Водночас людей просять користуватись потужними електроприладами у певні години, щоб знизити навантаження на систему. 

“Завтра, 2 серпня, відключення не застосовуються  При зміні ситуації – про застосування заходів обмеження буде повідомлено додатково. Будь ласка, користуйтесь потужними електроприладами з 11:00 до 15:00 “, – йдеться у повідомленні Укренерго. 

Відтак це вже буде четвертий день поспіль без відключення світла – це свято для українців триває від 30 липня. А до цього часу останні два дні, 28 і 20 липня, світло у більшості регіонів вимикали лише на короткий проміжок часу, переважно по 1-2 годині. 

Ситуація покращилась

Через ворожі атаки енергосистема України втратила 9 ГВт потужностей. Щодня під обстріли потрапляють підстанції та лінії електропередачі, що призводить до обмежень у передачі електроенергії. І наразі невідомо, якою буде ситуація у холодний й період. 

Нагадаємо, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк прогнозує, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України восени може бути невеликим, але взимку він збільшиться. Обсяги стабілізаційних відключень можуть бути такими ж, як у липні. А вижити у багатоповерхівках, якщо вдарять стійкі морози, буде складно. 

Натомість очільник Укренерго Володимир Кудрицький та міністр енергетики Герман Галущенко більш оптимістично оцінюють ситуацію. Як писав Інформатор, вони зробили оптимістичні заяви щодо поточного стану енергосистеми України та її готовності працювати взимку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

8 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

21 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

31 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

44 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

59 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

59 хв. ago