У чоловіка троє дітей від різних жінок: як це вплине на його мобілізацію

Адвокат Андрій Карпенко пояснив, що чоловік, який має трьох дітей віком до 18 років, може претендувати на відстрочку від мобілізації, навіть якщо ці діти народжені в різних шлюбах. Це положення прописане в українському законодавстві, яке передбачає, що чоловіки та жінки, на утриманні яких перебувають троє або більше дітей до 18 років, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Карпенко наводить приклад, коли двоє дітей від першого шлюбу проживають з матір’ю, а чоловік продовжує виконувати свої обов’язки по утриманню через сплату аліментів. Він підкреслює, що правовий статус батьків не змінюється через розірвання шлюбу або окреме проживання.

Діти. Фото Freepik

Батьки зберігають однакові права та обов’язки щодо виховання та утримання своїх дітей, навіть якщо вони більше не перебувають у шлюбі. Законодавство визначає, що розірвання шлюбу не звільняє батьків від обов’язків по відношенню до дітей.

Навіть якщо діти живуть з іншим з батьків або передані на виховання іншим особам, обов’язок батьківського піклування залишається. Утримання дитини до досягнення нею повноліття є обов’язком батьків.

Батьки з дітьми / фото: Знай.ua

Це може здійснюватися за взаємною домовленістю у формі грошової чи натуральної допомоги, або за рішенням суду, коли аліменти можуть бути визначені як частка від доходу батька або як фіксована грошова сума.

Таким чином, чоловік, який має троє дітей до 18 років, навіть якщо діти проживають з різними батьками, має право на відстрочку від мобілізації. Обов’язок утримання всіх трьох дітей, незалежно від того, з ким вони живуть, надає йому таке право.

Батьки

Наприклад, якщо у чоловіка двоє дітей від першого шлюбу проживають з матір’ю, а ще одна дитина народжена в другому шлюбі, він все одно має право на відстрочку, оскільки залишається відповідальним за утримання всіх трьох дітей.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

43 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

44 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

46 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

56 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

58 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

60 хв. ago