Питання мобілізації відкрило болісний розкол в Україні, – ABCnews

Два з половиною роки нищівних боїв сильно виснажили українські сили, які змушені боротися проти переважаючих російських військ.

Як пише ABCnews, наразі Україні не вистачає солдатів і їй складно знайти добровольців, які бажали б доєднатися до лав Сил оборони. Через проблему з особовим складом, бойові підрозділи на лінії фронту довгий час не можуть відійти на ротацію. А виснаження українських захисників призводять до того, що останніми тижнями Росія має просування в Донецькій області. 

Однією з причин, чому чоловіки не були готові йти до армії, є те, що вони не могли обрати собі спеціальність, на якій можуть найкраще допомогти своїй державі. У зв’язку з цим, зазначають журналісти, в Україні запустили систему рекрутингу добровольців. Це дозволяє чоловікам обрати собі роль в армії, аби принести максимум користі.

Крім того, видання відзначає, що українська влада тягнула з новим проектом про мобілізацію через непопулярність цього рішення, а також для збереження молоді, яка необхідна для економічного майбутнього країни. Однак після того, як проект набрав чинності, призов почав давати результати.  “Десятки тисяч українців були призвані, зараз проходять базову підготовку і цього літа мають розпочати поповнення лав”, – пише ABCnews.

Журналісти також додають, що питання мобілізації відкрило болісний розкол в Україні. Де з одного боку цивільні бачать відео, на яких працівники ТЦК ловлять чоловіків на вулицях. А з іншого військові бачать, як молоді чоловіки п’ють на вулиці в Києві та інших містах. Журналісти відзначають, що це збільшує суспільний розкол, оскільки подібні відео підживлюють тезу про те, що мобілізація націлена на бідне населення. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago