Повербанки не стануть дешевшими: митники роз’яснили деталі нового закону

Повербанки та невеликі зарядні станції не потрапляють під дію нового закону про митницю, а тому вони не коштуватимуть дешевше. 

Про це повідомила Державна митна служба України.

У відомстві пояснили, що електричний акумулятор — це хімічне джерело електричного струму багаторазової дії, особливість якого полягає у зворотності внутрішніх хімічних процесів, що забезпечує його багаторазове циклічне використання (через заряд–розряд) для накопичення електроенергії та автономного електроживлення різних електротехнічних пристроїв і систем.

У повідомленні також сказано, що, згідно з вимогами УКТЗЕД, електричні акумулятори класифікуються в межах товарної позиції 8507. Термін “електричні акумулятори” поширюється на електричні акумулятори, представлені з додатковими компонентами, що сприяють виконанню функції акумулятора зі зберігання та постачання енергією або захищають його від пошкодження, як-от електричні, терморегулятори (наприклад, терморезистори) та пристрої захисту.

“Акумулятори, які складаються з однієї або більше послідовно з’єднаних електрохімічних осередків та електричної схеми для з’єднання осередків між собою, часто звані “акумуляторними батареями”, класифікуються в цій товарній позиції незалежно від того, чи входять до їхнього складу допоміжні компоненти, що сприяють функції акумулятора зі зберігання й постачання енергії, чи захищають його від ушкодження, як-от електричні з’єднувачі, терморегулятори (наприклад, терморезистори), електричні схеми та інші. Вони класифікуються в цій товарній позиції, навіть якщо вони призначені для використання з певним пристроєм”, – йдеться у повідомленні.

Водночас, як повідомляється, портативні зарядні пристрої відрізняються технічними характеристиками – ємність, потужність, можливість перетворення струму (постійний у змінний, зміна частоти або напруги тощо). 

Через свої експлуатаційні характеристики та безпеку найпоширенішим типом акумуляторів, що використовуються в портативних зарядних пристроях, є літій-іонні. Згідно з вимогами УКТЗЕД такі акумулятори класифікуються в іншій товарній підкатегорії.

“Портативна зарядна станція потужністю 200 ВТ/ємність 151 Вт/год (40800 мАг) і повербанк потужністю 100 Вт і ємністю 40000 мАг не підпадають під дію зазначених законів”, — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, в Україні від 27 липня зарядні станції, генератори та сонячні панелі стануть дешевшими. Так, їх можна буде ввозити до України без податків і зборів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Родичі загиблих військових в Україні можуть отримати фіндопомогу: скільки заплатять

Відповідно до чинного законодавства, сім'я військовослужбовця, який загинув під час повномасштабної війни в Україні, має…

2 хв. ago

“Можна сокиру вішати”: окрім Києва, забруднення повітря фіксують ще у кількох областях

Погіршення якості повітря спостерігається не тільки у Києві та області, а й на території Чернігівського та Сумського…

11 хв. ago

Хакери зламали криптобіржу BingX: з гаманців користувачів вивели крипту на $43 млн

Сінгапурська криптовалютна біржа BingX стала жертвою масштабної хакерської атаки. Злодії викрали криптовалюту на суму 43 мільйони доларів.…

19 хв. ago

Сталлоне купує розкішний маєток для своїх доньок майже за $25 млн (фото)

78-річний голлівудський актор Сильвестр Сталлоне вирішив зробити розкішний подарунок для трьох своїх доньок — Софії,…

26 хв. ago

Підвищення податків в Україні: хто і скільки платитиме з 1 жовтня

З 1 жовтня в Україні, ймовірно, збільшать податки. Відповідний законопроєкт може бути ухвалено в середині жовтня,…

35 хв. ago

На вихідних Україну несподівано розігріє до +27° (карта)

Вихідні в Україні будуть сухі та теплі. Опадів протягом 21 та 22 вересня не очікується.…

44 хв. ago