Квартири і машини не дуже потрібні: міністр Марченко пояснив, чому українці мають платити більше

Міністр фінансів України Сергій Марченко висловив свою позицію щодо запровадження 15% військового збору під час першої реєстрації автомобілів. За його словами, покупка автомобіля під час бойових дій не є критично важливою, і важливіше підтримувати Збройні сили України, якщо вже купуєш нове авто.

В інтерв’ю Марченко зазначив, що, хоча автомобілі не є нагальною потребою в умовах війни, нововведення у вигляді 15% військового збору при реєстрації авто повинно сприйматися як частина зусиль з підтримки обороноздатності країни.

Людина тримає гроші в руках

Міністр пояснив, що під час війни важливо забезпечувати фінансову підтримку для ЗСУ, і цей податок є однією з можливих форм такої підтримки.

Зростання цін на що? Авто? Квартири? Наскільки зараз це нагальна потреба? Ще раз, я підкреслю — у нас проблема безпеки, горить хата, а ви кажете, що не треба купувати засоби гасіння, а краще купити автомобіль. Без проблем, купуйте новий автомобіль, але додатково підтримаєте ще Збройні сили”, — зазначив Сергій Марченко.

Він визнав, що критика від автодилерів, які побоюються, що запровадження збору може призвести до тінізації ринку автомобілів, має місце. Марченко зазначив, що це дійсно можливо, але додав, що боротьба з тіньовим ринком є завданням правоохоронних органів.

Кабмін

Згідно з планами Кабінету Міністрів, новий військовий збір у розмірі 15% від вартості автомобіля буде впроваджено для всіх нових і вживаних автомобілів, які ввозяться з-за кордону чи реєструються в Україні. Це рішення направлене на закриття “діри” в державному бюджеті, що виникла внаслідок військових витрат.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

4 хв. ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

16 хв. ago

У Києві погіршився стан повітря: у чому причина

У Києві вранці 20 вересня фіксують тимчасове погіршення стану повітря. Ймовірною причиною називають пожежі в…

41 хв. ago

Politico: Грузія може втратити безвізовий режим із ЄС

Європейський Союз готовий призупинити дію безвізового режиму для громадян Грузії через відступ від демократії та…

52 хв. ago

Дешевше не їздити: як зміниться вартість автогазу до кінця року

Власникам автомобілів з ГБО слід готуватися до суттєвого зростання цін на скраплений газ до кінця…

1 годину ago