Цього чоловіка точно не очікували: як тепер посилатимуть “повістки з сюрпризом”

У військовозобов’язаних залишається менше часу на оновлення облікових даних. Зробити це можна особисто у ТЦК та СП, ЦНАПах або онлайн у додатку Резерв+. Якщо цього не зробити, держава почне застосовувати штрафні санкції до порушників. Водночас і ті, хто вже встиг оновити дані, і ті, хто проігнорує цю вимогу, після 16 липня 2024 року в поштовій скриньці можуть знайти повістку.

Стало відомо, що український уряд вніс зміни до порядку надсилання повісток поштою і тепер повістка від ТЦК “може бути відправлена ​​рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення”.

Про це йдеться у постанові Кабміну від 25 червня 2024 р. № 747.

При цьому норму про “повідомлення про вручення” включили і до інших нормативних документів, зокрема, до “Порядку організації та ведення військового обліку призовників” та до “Порядку проведення призову громадян на військову службу”.

Підтвердженням вручення повістки у разі надсилання поштою є:

  • день отримання поштового відправлення особою, підтвердженою інформацією та/або документами від поштового оператора;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення або день проставлення відмітки про відсутність особи на адресу місця проживання.

За словами спікера Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна, безпосередньо на порядку денному одержувач не повинен розписуватися.

“При цьому день явки на виклик резервіста або військовозобов’язаного визначається не раніше 14-го дня з дня відправлення повістки засобами поштового зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення”, – зазначив спікер.

Якщо ж людина не уточнила свої дані протягом 60 діб з 18 травня і поліція не знайшла людину з метою адміністративного затримання порушника та доставки її до ТЦК, то керівник ТЦК та СП протягом 5 днів з моменту отримання такого повідомлення надсилає рекомендований лист на поштову адресу військовозобов’язаного або резервіста з вимогою з’явитися. Замовний лист вважається врученим, якщо людина підписалася особисто – тобто людина під підпис отримує листа, або під підпис відмовляється від нього.

Якщо ж громадянина не було, то повістка повертається та запускається механізм адміністративного правопорушення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Україна стане однією з найспекотніших країн Європи

Цього тижня Україна стане однією з найспекотніших країн Європи. В південних і східних регіонах стовпчики…

1 хв. ago

“Велика мобілізація”: Умєров створив схему, яка дозволить чиновникам “озолотитися” на українцях

Чоловіка з епілепсією визнали придатним після проходження ВЛК, пославшись на нібито негласну заборону від Міноборони…

3 хв. ago

Газпром неочікувано збільшив транзит газу через Україну

У червні 2024 року російський енергетичний гігант "Газпром" збільшив середньодобові постачання природного газу до Європи майже на…

19 хв. ago

Українцям радять затягнути пояси: скоро підвищать податки та уріжуть державні програми

У бюджеті України утворилася величезна дірка у сотні мільярдів, яка призвела до катастрофічної ситуації із…

20 хв. ago

Притула прокоментував мобілізацію в Україні: “Не можна так ставитись до людей”

У звʼязку з дією правового режиму воєнного стану, в Україні посилили процес мобілізації. Як наслідок, трапляються різні…

27 хв. ago

Бутусов заявив про загрозу втрати Красногорівки і звинуватив комбрига 59 бригади

Український військовий журналіст Юрій Бутусов заявив про загрозу втрати прифронтового міста Красногорівки. Про це журналіст написав у…

31 хв. ago