Для українських дітей готують серйозні нововведення: все почнеться з 1 вересня

Вже цього року у Польщі планують зобов’язати навчатись українських дітей у місцевих школах. Нововведення планують ввести разом з новим навчальним роком. Про це пише видання 24tv.ua.

Над змінами активно працює Міністерство освіти Польщі. Там говорять, що наразі неможливо достеменно перевірити, як навчаються учні в українській системі онлайн.

Діти в школі. Фото: кадр з відео

Йоганна Муха – заступниця міністра освіти Польщі заявила, що українських дітей не можна позбавляти освіти. При цьому додала, що чимало дітей з України навчаються в українській системі онлайн і їх точну кількість виявити просто неможливо. Тому відомство планує перевірити право на навчання.

“Треба враховувати, що частина цих дітей залишиться в Польщі, тому вони мають право на освіту, і тому ми зобов’язані забезпечити їм цю освіту”, – заявила Муха.

Посадовиця акцентувала увагу на тому, що діти повинні розвивати свою ідентичність. Діти мають повні можливості вивчати українську мову.

Школа, фото: скріншот із відео

“Я вважаю, що українській владі особливо цікаво щодо російськомовних українських дітей, що вони матимуть можливість вивчати українську мову в Польщі”, – інформувала посадовиця.

Міністерство освіти Польщі також планує ввести зміни, щоб діти з України вивчали євроінтеграцію у місцевих навчальних закладах. Але перед цим польське відомство буде проводити консультації стосовно змін з Міністерством освіти та науки з України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

5 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

14 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

24 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

33 хв. ago

Посилки з AliExpress стануть розкішшю: нові правила позбавлять дешевого шопінгу

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час…

41 хв. ago

Ізраїль готується до удару у відповідь на атаку Ірану: можлива дата

Ізраїльські військові готують "значну та серйозну" відповідь на ракетну атаку Ірану, яка відбулася минулого тижня.…

48 хв. ago