Вуличне свавілля ТЦК закінчиться: з’явилися хороші новини для ухильників

У Львівській області військовослужбовці ЗСУ, які виконують завдання Генерального штабу з мобілізації, використовуватимуть бодікамери. Це відбуватиметься під час щоденних патрулювань та здійснення заходів оповіщення громадян, повідомила пресслужба Львівського обласного ТЦК, пише Стіна.

“Звертаємося до громадян, які не свідомо ставляться до виконання своїх конституційних обов’язків та майже за два роки повномасштабної війни досі не стали на військовий облік, виправдовуючи свою безвідповідальність повторенням повідомлень і тез, що активно розповсюджуються ворожими ІПСО та спрямовані на зрив мобілізаційних заходів”, – ідеться в повідомленні.

Українців попередили, що відео, записані з бодікамер під час патрулювань, потраплятимуть до ТЦК на випадок, якщо виникне потреба проаналізувати будь-яку подію та об’єктивно розбиратися в конфліктних ситуаціях.

Нагадаємо, нововведення включають у себе чітке визначення термінів служби під час воєнного стану. Особи з інвалідністю всіх категорій звільнені від військової служби, тоді як добровольці, що відгукуються на мобілізацію, мають право на двомісячну відстрочку для вирішення особистих питань і підготовки до призову.

Згідно із законопроектом, основна щорічна відпустка під час воєнного стану може бути надана частинами не менше 15 календарних днів.

Також військовослужбовці, звільнені з полону, отримають додаткові 90 днів відпустки зі збереженням грошового забезпечення при продовженні служби.

Ольга Степанова

Recent Posts

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

12 секунд ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

9 хв. ago

Норвегія виявила високий рівень радіації з Чорнобилю: що сталось насправді

Влада Норвегії заявила про підвищення рівня радіації біля арктичного кордону з Росією. В Осло заявили, що високий…

21 хв. ago

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати

Капітан Лев Пашко, відомий як "Хорус" та герой України, висловився про мобілізацію в Україні в інтерв'ю для…

30 хв. ago

Прогноз погоди на осінь 2024: скільки триматиметься тепло і коли прийдуть зливи

Цьогоріч вересень та жовтень будуть на 2-3 градуси тепліші, ніж зазвичай. Загалом середньомісячна температура повітря…

41 хв. ago

Безугла вимагає відставки Умєрова та Сирського: у чому причина

Скандальна народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про необхідність відправити у відставку міністра оборони Рустема Умєрова…

50 хв. ago