Site icon Експерт

Як вирощують штучне м’ясо і чи варто його їсти?

Штучне м’ясо – це не фантастика, а реальність, яка може змінити майбутнє харчування. Але як його створюють, і чи безпечне воно для споживання, про це пише Експерт.

Як вирощують?
Процес починається з відбору клітин тварин. У лабораторії їх поміщають у спеціальне живильне середовище, яке сприяє росту м’язових волокон. Через кілька тижнів формується тканина, схожа на звичайне м’ясо.

Чи варто їсти?
Таке м’ясо не містить антибіотиків і гормонів, а його виробництво значно екологічніше за традиційне тваринництво. Проте воно досить дороге, а смак поки що не ідентичний справжньому.

М’ясо майбутнього?
Багато компаній уже працюють над удосконаленням технології, а в деяких країнах (наприклад, у Сінгапурі та США) штучне м’ясо вже продається у ресторанах.

Чи готові ви скуштувати м’ясо з пробірки? Напишіть у коментарях!

Читати повну версію