На землю чекає подвійний метеоритний дощ: коли можна насолодитися унікальним видовищем

Два метеорні потоки — Південні дельта-Акваріди та Альфа-Капрікорніди — мають досягти піку приблизно в один і той же час у вівторок увечері. І один з них відомий своїми вражаюче яскравими “зірками, що падають”.

Нік Московіц, планетарний астроном з обсерваторії Лоуелла в Аризоні, розповів Business Insider, що найкращий час для спостереження за метеоритним дощем між 2 і 4 годинами ранку за місцевим часом.

Жителі Південної півкулі побачать більш захопливе видовище, однак у Північній півкулі все одно зможуть спостерігати за подвійним метеоритним дощем, якщо знатимуть, куди дивитися.

Де можна побачити подвійний метеоритний дощ у Північній півкулі

Якщо ви знаходитесь в Північній півкулі, астроном рекомендує знайти місце з гарним оглядом південного горизонту і якнайдалі від джерел штучного світла. Подвійний метеоритний дощ прийде з півдня, а “зірки, що падають” летітимуть від горизонту на захід, схід і північ.

Щоб побачити метеоритний дощ, телескоп чи бінокль не знадобляться. Метеори рухаються так швидко, що найкращий спосіб побачити якнайбільше – дивитися неозброєним оком. Однак спостерігачам доведеться запастися часом та терпінням.

“Люди виходять, дивляться і розчаровуються за п’ять хвилин, а потім заходять. Але очам потрібно 15 хвилин, щоб звикнути до темряви. Тому потрібно знайти місце, влаштуватись зручніше і просто почекати”, – порадив Московиць.

Чому подвійний метеоритний дощ унікальний

Самі по собі метеорні потоки Південні дельта-Акваріди та Альфа-Капрікорніди менш видовищні, ніж більші потоки, такі як Персеїди, пік яких припадає на середину серпня. Але одночасний пік двох потоків дає більше шансів побачити два зовсім різні типи метеорів в ту саму ніч.

Під час піку Південних дельта-Акваріди можна побачити близько 25 метеоритів на годину, а з потоку Альфа-Капрікорніди щогодини на Землю падає до п’яти “зірок”.

За словами Московиця, видовищнішим буде потік Капрікорніди. Його метеорити часто бувають дуже яскравими. Два метеорні потоки традиційно досягають піку в кінці липня кожного року, але їх піки зазвичай не збігаються в ту саму ніч. Цей рік є винятком.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

8 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

21 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

28 хв. ago

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

40 хв. ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

49 хв. ago

Норвегія виявила високий рівень радіації з Чорнобилю: що сталось насправді

Влада Норвегії заявила про підвищення рівня радіації біля арктичного кордону з Росією. В Осло заявили, що високий…

1 годину ago