Швидший ніж звук в 26 разів: повз Землю пронісся небезпечний астероїд

Астероїд 2024 ON пролетів поблизу Землі кілька днів тому на відстані приблизно 1 мільйона кілометрів. Це майже в 2,6 рази більше, ніж відстань до Місяця. Астероїд, розміром в два футбольні поля, близько 220 метрів у діаметрі, був класифікований як «потенційно небезпечний», але не становив явної загрози для нашої планети​. Про це йдеться в нещодавньому пресрелізі Лабораторії реактивного руху NASA.

Як заявили в космічному агентстві, цей об’єкт рухався зі швидкістю близько 31,933 км/год, що в 26 разів перевищує швидкість звуку. За оцінками астрономів, подібні близькі підльоти відбуваються в середньому раз на десятиліття, але 2024 ON не повернеться в цей регіон космосу ще щонайменше 200 років​.

«Цей астероїд класифікується як потенційно небезпечний, але він не становить загрози для Землі в осяжному майбутньому», – заявили науковці.

Астероїд-сніговик

Цікаво, що астероїди є залишками матеріалу, з якого утворилася наша Сонячна система 4,6 мільярдів років тому. Астрономи постійно спостерігають за подібними об’єктами, щоб відстежувати їх траєкторії та виявляти потенційні загрози. За даними NASA, нині ведеться моніторинг за близько 28,000 астероїдів, і жоден з них не загрожує Землі протягом наступних 100 років​.

Для тих, хто хотів спостерігати за цим космічним тілом, трансляції його проходження можна було побачити через проєкт Virtual Telescope, що дозволяє любителям астрономії слідкувати за небесними явищами в режимі реального часу.

Романчук Микола

Recent Posts

Чому старші жінки вибирають молодих чоловіків: скільки тривають такі стосунки

Наразі все більше жінок 40+ хоче зустрічатися з молодшими чоловіками, насправді, у такого вибору безліч…

5 хв. ago

ЗСУ можуть відстояти Вугледар: аналітик BILD назвав умову

У ЗСУ все ще є можливість відстояти Вугледар, за умови, що вони втримають лінію постачання на…

8 хв. ago

Темрява до 18 годин: Україна зіткнеться з критичними випробуваннями

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні оприлюднила тривожний звіт про можливі наслідки російських…

10 хв. ago

Уперше за 28 років. Збірна України з футзалу вийшла до півфіналу ЧС-2024

Збірна України з футзалу розгромила національну команду Венесуели в матчі 1/4 фіналу чемпіонату світу-2024 з футзалу.…

13 хв. ago

Це знущання з людей: українцям уже вигадали оплату за використання труб – 1500 грн

Чимало українців стикаються з питанням: чи потрібно оплачувати опалення, якщо у квартирі не встановлені батареї або вони…

48 хв. ago

“Кріт” навів бомби: агент з Ірану допоміг убити лідера “Хезболли”

Іранський "подвійний агент", який проник у терористичне угруповання "Хезболла", допоміг ізраїльській армії встановити місцезнаходження лідера…

53 хв. ago