Знайдено джерело, яке зможе генерувати енергію 20 млн років, але є складнощі

Французька компанія Compagnie Générale de Géophysique-Veritas (CGG) запропонувала технологію використання геотермальної енергії на великих морських глибинах для вилучення тепла, яке виділяється між тектонічними плитами. Про це пише ECOticias.

Як зазначають у виданні, отримання електроенергії з надр вулкана вимагає дуже специфічного набору умов. Нинішні технології дають змогу здійснювати безпечне буріння лише на малій кількості з усіх наявних вулканів.

Зі свого боку CGG пропонує встановити геотермальну станцію в Північному морі, де, як повідомляється, є геологічні тріщини та магматичні породи, які можуть генерувати енергію протягом 20 млн років, витягуючи лише 0,1% від наявного тепла, за умови дешевшого устаткування та стабільніших поставок.

Компанія планує використовувати 20-кілометрову свердловину, спроєктовану стартапом Массачусетського технологічного інституту. Процеси перетворення тепла в електрику в поєднанні з газами, що виділяються в процесі виробництва, повинні дати зелений водень і аміак. Крім того, цей метод дасть змогу отримувати прісну воду.

У виданні підкреслили, що наразі технологія перебуває на стадії розробки. Щоб зрозуміти, чи буде вона втілюватися в життя, потрібно провести низку досліджень і техніко-економічних обґрунтувань.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Штраф за ремонт авто: з водіїв здирають солідні суми за поширене порушення

Раніше для багатьох українських водіїв ремонт автомобіля просто на вулиці біля дому був звичайною справою.…

2 хв. ago

“Плюс сто мільярдів”: у Раді назвали критерії роботодавця для економічного бронювання

У Раді напрацювали концепцію економічного бронювання з врахуванням можливостей компаній, які працюють у регіонах з різним рівнем…

4 хв. ago

Міський радник 15 років підглядав за жінками у спальнях та ваннах, записуючи відео

Міський радник у Західному Йоркширі (Велика Британія), який керував ІТ-бізнесом, Роберт Голден використовував приховані камери,…

9 хв. ago

“Це інша людина”: чоловік уперше за 20 років зробив нову стрижку (відео)

Перукар на ім'я Річмонд часто демонструє стрижки своїх клієнтів, які набирають мільйони переглядів у соцмережах.…

27 хв. ago

Дуже тривожний дзвінок! В Україні раптово зникли горобці – що це означає

Орнітологи України висловлюють занепокоєння щодо помітного скорочення чисельності горобців у міських районах, тенденція, яка зберігається…

32 хв. ago

Дослідження показало, кому корисніше довше спати: жінкам чи чоловікам

Дослідження свідчить, що жінкам потрібно більше спати, ніж чоловікам, оскільки вони частіше страждають від побічних…

36 хв. ago