SpaceX Ілона Маска провалила історичний запуск Polaris Dawn з астронавтами-аматорами

Polaris Dawn, яка є першою в історії приватною місією у відкритий космос, мала стартувати 27 серпня. Але витік гелію спричинив затримку запуску щонайменше на 24 години.

Запуск капсули на вершині ракети Falcon 9 запланований на ранок 28 серпня. Історична подія стартує з Космічного центру Кеннеді у Флориді NASA і за нею можна буде спостерігати через вебтрансляцію SpaceX, пише Space.com.

“Команди уважніше вивчають витік гелію з боку землі на пуповині Quick Disconnect. Falcon і Dragon залишаються здоровими, а екіпаж продовжує бути готовим до своєї багатоденної місії на низькій навколоземній орбіті. Можливість наступного запуску не раніше ніж середа, 28 серпня”, – оголосили представники компанії SpaceX.

За інформацією SpaceX, Polaris Dawn – це перша із трьох запланованих місій у програмі Polaris, яку фінансує мільярдер-підприємець Джаред Айзекман. У п’ятиденну подорож на орбіту Землі полетять Айзекман, колишній підполковник ВПС США та пілот місії Скотт Потіт та інженери SpaceX – Сара Гілліс та Анна Менон.

Айзекман і Гілліс проведуть вихід у відкритий космос на третій день місії. Це буде перша поза корабельна діяльність, яка коли-небудь здійснювалася під час комерційної космічної мандрівки.

Polaris Dawn також прагне досягти максимальної відстані приблизно 1400 кілометрів, від Землі. Це буде далі, ніж будь-яка місія з екіпажем з часів “Аполлона-17” у 1972 році.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago