SpaceX Ілона Маска провалила історичний запуск Polaris Dawn з астронавтами-аматорами

Polaris Dawn, яка є першою в історії приватною місією у відкритий космос, мала стартувати 27 серпня. Але витік гелію спричинив затримку запуску щонайменше на 24 години.

Запуск капсули на вершині ракети Falcon 9 запланований на ранок 28 серпня. Історична подія стартує з Космічного центру Кеннеді у Флориді NASA і за нею можна буде спостерігати через вебтрансляцію SpaceX, пише Space.com.

“Команди уважніше вивчають витік гелію з боку землі на пуповині Quick Disconnect. Falcon і Dragon залишаються здоровими, а екіпаж продовжує бути готовим до своєї багатоденної місії на низькій навколоземній орбіті. Можливість наступного запуску не раніше ніж середа, 28 серпня”, – оголосили представники компанії SpaceX.

За інформацією SpaceX, Polaris Dawn – це перша із трьох запланованих місій у програмі Polaris, яку фінансує мільярдер-підприємець Джаред Айзекман. У п’ятиденну подорож на орбіту Землі полетять Айзекман, колишній підполковник ВПС США та пілот місії Скотт Потіт та інженери SpaceX – Сара Гілліс та Анна Менон.

Айзекман і Гілліс проведуть вихід у відкритий космос на третій день місії. Це буде перша поза корабельна діяльність, яка коли-небудь здійснювалася під час комерційної космічної мандрівки.

Polaris Dawn також прагне досягти максимальної відстані приблизно 1400 кілометрів, від Землі. Це буде далі, ніж будь-яка місія з екіпажем з часів “Аполлона-17” у 1972 році.

Ольга Степанова

Recent Posts

Податки в Україні перерахують: скільки доведеться віддавати із зарплати та доходу ФОПа

В Україні "ресурсний" законопроєкт 11416-д 17 вересня ухвалили в першому читанні (попереду друге читання). Документ передбачає, що…

3 хв. ago

В Україні масово відключають перевізників від системи “Шлях” через дії водіїв

Укртрансбезпека повідомила про відключення 16 перевізників від системи "Шлях" через систематичні порушення правил перетину державного…

5 хв. ago

“Чоловіки здорові, як лосі”: пенсіонерів-силовиків дозволили мобілізувати на фронт

Мобілізаційні резерви країни значно покращилися – за новим законом щодо посилення мобілізації відтепер на військову службу можна…

15 хв. ago

Українцям перерахують податки на старі квартири та будинки: як зміняться суми

В Україні планують змінити податки на нерухомість. Зараз за кожен "зайвий" квадрат потрібно платити до 1,5% мінімальної…

17 хв. ago

Поривчастий вітер та дощ: де чекати небезпечної погоди, прогноз до кінця тижня

Вересень радує українців теплою погодою, хоча поступово температура повітря все ж таки знижується. У деяких регіонах…

25 хв. ago

За підривом пейджерів “Хезболли” у Лівані стоїть “Моссад”: ЗМІ навели докази

За підривом тисяч пейджерів у Лівані 17 вересня стоїть Ізраїль, а якщо бути точнішим – спецслужба…

28 хв. ago