SpaceX отримала контракт на знищення МКС: про що мова

Компанія Ілона Маска SpaceX отримала контракт від NASA на 843 млн доларів на будівництво корабля, який в майбутньому виведе Міжнародну космічну станцію (МКС) з орбіти Землі.

Про це повідомляє пресслужба NASA.

Знищення МКС заплановане у 2030 році, коли термін служби станції закінчиться.

Зокрема 843 млн доларів є не єдиною витратою в майбутній операції. Перед тим, як МКС зрушать з орбіти, необхідно буде вилучити з неї усе важливе обладнання та екіпаж.

“Вибір американського апарату для виведення з орбіти МКС допоможе NASA і його міжнародним партнерам забезпечити безпечний і відповідальний перехід з низької навколоземної орбіти після закінчення терміну роботи станції”, – заявив помічник адміністратора управління космічних операцій штаб-квартири NASA Кен Бауерсокс.

МКС

Станція перебуває на висоті більше ніж 400 кілометрів над Землею. Перший модуль МКС було запущено у космос ще у 1998 році.

Загалом на станції, яка використовувалась для проведення наукових досліджень, побували сотні космонавтів з різних країн. Через завершення терміну служби МКС планують “поховати” у Тихому океані.

В Тихому океані є закрита для судноплавства ділянка, яку називають “кладовищем космічних кораблів”. Відповідно до назви, ця ділянка використовується для експлуатації решток космічних апаратів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: у владі кажуть – це реально

Проєкт державного бюджету на 2025 рік передбачає замороження соціальних стандартів через обмежені ресурси. Зокрема, підвищення…

24 секунди ago

Захід перейшов до потужного тиску на Зеленського з метою припинення війни – El Pais

Союзники України розпочинають новий етап тиску на Київ, щоб домовитися про закінчення війни. Про це…

8 хв. ago

“Це найкращий доказ”: кумедне відео зі сніговою людиною стало вірусним у соцмережах

Вірусна поява в лісах Оклахоми міфічної істоти Бігфута, схожої на снігову людину, викликала бурю емоцій в…

14 хв. ago

В Україну прийшов потужний циклон із півдня: прогноз погоди на 6 жовтня

У неділю, 6 жовтня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощів в Україні…

19 хв. ago

В Україні офіційно схвалено бронювання за гроші: скільки будуть брати

В Україні планують запровадити систему економічного бронювання, яка надасть окремим категоріям працівників можливість отримати відстрочку…

23 хв. ago

Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на іспит

У сервісних центрах МВС спостерігається дефіцит екзаменаторів та нестача талонів на практичний іспит. Про це повідомив начальник…

34 хв. ago