“Всюди вода”: астронавти NASA не змогли вийти у відкритий космос із МКС, що сталося

Вихід у відкритий космос двох астронавтів NASA за межі Міжнародної космічної станції (МКС) завершився майже одразу ж, як розпочався в понеділок, 24 червня. Це сталося через те, що зі скафандра одного з астронавтів почала витікати вода в шлюзову камеру і покрила передню частину шолома шаром льоду, пише Futurism.

Двоє астронавтів NASA, Трейсі Дайсон і Майкл Барратт уже приготувалися до запланованого виходу у відритий космос у понеділок, 24 червня, але його довелося перервати. За кілька хвилин після того, як Дайсон переключила свій скафандр на живлення від батареї, вона виявила витік води з пристрою охолодження. Цей інцидент стався відразу після того, як астронавти відкрили шлюзовий люк космічної станції. Дайсон повідомила на Землю, що “вода всюди” і вся передня частина її шолома вкрита шаром льоду.

Згідно із заявою NASA, цей витік води не становив загрози для життя Дайсон, хоча вихід у відкритий космос довелося скасувати. Загалом астронавти перебували в шлюзовій камері 45 хвилин і після того, як її було знову герметизовано, Дайсон і Баррат зняли свої скафандри. При цьому витік води вдалося усунути.

Астронавти мали провести у відкритому космосі 6,5 годин і провести ремонт станції, а також забрати зразки мікроорганізмів для вивчення того, чи можуть вони вижити в умовах космічного середовища.

Астронавти NASA Трейсі Дайсон і Майкл Барратт Фото: NASA

Це мав бути 90-й вихід астронавтів у відритий космос із борту МКС. Також уже вдруге за цей місяць NASA довелося скасувати вихід у відкритий космос своїх астронавтів через проблеми зі скафандрами. Як уже писав Фокус, 13 червня астронавти Трейсі Дайсон і Меттью Домінік повинні були покинути МКС, але Домінік повідомив про те, що він відчуває якийсь дискомфорт у скафандрі.

NASA тоді також довелося перервати місію.

Трейсі Дайсон (у центрі) перевіряє скафандри Майкла Барратта (праворуч) і Меттью Домініка під час підготовки до виходу у відкритий космос на МКС Фото: NASA

NASA планує ще один вихід у відкритий космос на 2 липня, але тепер ці плани можуть змінитися.

Скафандрам, які використовують зараз астронавти NASA, уже понад 40 років, а тому зараз триває розробка нових космічних костюмів. До речі, витоки води в скафандрах астронавтів уже бували й раніше на МКС.

Останні два скасованих виходи у відкритий космос є додатковими проблемами для NASA на тлі того, що космічне агентство не може ніяк повернути іншу пару своїх астронавтів на Землю. Як уже писав Фокус, Баррі Вілмор і Суніта Вільмс, які перебувають на орбіті з 6 червня і мали повернутися за тиждень на Землю, можливо здійснять повернення додому 2 липня. Це пов’язано з тим, що NASA продовжує вивчати причини технічних проблем, що виникли у космічного корабля Boeing Starliner.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Причина у ваших думках: експерти назвали найпоширеніші сни та їхнє справжнє значення

Експерти розкрили деякі з найпоширеніших снів, які сняться людям, і те, що вони насправді означають. Про це пише видання…

52 секунди ago

Масове позбавлення субсидій та пільг: перезимувати буде ще складніше

Очікується, що у 2025 році кількість субсидій та пільг на оплату житла та комунальних послуг…

17 хв. ago

“Лише раз на місяць”: жінка розлучається з чоловіком після 40 днів шлюбу

Нещодавно жінка з Агри, що в індійському штаті Уттар-Прадеш, подала на розлучення зі своїм чоловіком…

24 хв. ago

Безробітні можуть отримати від 8 тисяч гривень в місяць: які умови

Безробітні українці можуть приєднатися до громадських робіт. Оплата на таких роботах складає не менше 8…

27 хв. ago

Зміниться до невпізнання: вчені показали, що станеться з нашою планетою за мільярди років

Земля не завжди мала такий вигляд, як зараз, і моделювання показує, наскільки сильно змінилася планета через…

30 хв. ago

Як на оригінальному фото: житель Ірландії сфотографував Лох-Несське чудовисько

Житель Ірландії Дін Бітті заявив, що сфотографував Лох-Несське чудовисько під час відпочинку на місцевому озері…

48 хв. ago