Зовсім не романтично. Залицяння акул уперше зняли на відео: замість букета відкушені зябра

Океан вкриває понад 70% поверхні планети і є домівкою для неймовірної кількості тварин, серед них і акули. Поведінка деяких видів тварин добре відома вченим, а інших — все ще залишається загадкою. У новому дослідженні вчені нарешті змогли пролити світло на період залицянь акул, пише IFLScience.

Тепер дослідники вперше зняли дивовижну поведінку сірих акул-няньок під час залицяння. Рідкісні кадри були зняті в акваріумі в Австралії й показують, як тварини дають одна одній знати, що вони зацікавлені. Варто зауважити, що цей процес зовсім не романтичний і навіть більше — змушує відчути полегшення від того, що ми не акули.

Різні види акул відомі своїми щелепами та спостереження показують, що тварини зовсім не стримують себе, коли справа доходить до залицяння. На відео можна помітити, як тварини дарують одна одній “любовні укуси” з безліччю поштовхів.

За словами акваріуміста в Сіднейському акваріумі SEA LIFE Патріка Нельсона, залицяння акул насправді дуже схоже на “підводне танго”. Дослідникам вдалося зафільмувати неймовірні кадри, на яких сірі акули-няньки перекидаються і кружляють у воді. Експерти зазначають, що це рідкісне і захопливе видовище, яке демонструє їхню природну поведінку під час залицяння.

Зазначимо, що в австралійському акваріумі знаходиться найбільша популяція сірих акул-няньок (Carcharias taurus) в Австралії. Тому вчені активно використовують його для того, щоб зафіксувати поведінку, яка рідко трапляється в акул. Через жорстокий підхід до залицяння подібні кадри мають особливе значення для науки.

Відомо, що під час залицянь акули кусають одна одну за плавники, одночасно скручуючись і готуючись до наближення до шлюбного сезону. Вчені також спостерігали, що самці також перевертають самок, спричиняючи цікаве явище, яке спостерігається у багатьох акул і полегшує самцям запліднення партнерки.

Перевертання акул — тактика, яку використовують вчені, щоб паралізувати своїх хижих піддослідних. Це вводить акул у стан “тонічної нерухомості” — простими словами, майже вводить їх у гіпнотичний стан, що робить акулу повністю нерухомою протягом майже 15 хвилин. До слова, ця тактика може бути застосована до різних акул.

Цікаво, що вчені по всьому світу активно використовують цю тактику. Ба більше, відомі випадки, коли вченим вдалося застосувати її до акул розміром із тигрову акулу.

Романчук Микола

Recent Posts

Президент Ірану заявив, що «не схвалює» російську агресію проти України

Іран «ніколи не схвалював» російську агресію проти України. Про це заявив президент Ірану Масуд Пезешкіян, пише The Guardian.…

9 хв. ago

Заступницю прокурора Запорізької області викрито на хабарі в $40 тис.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура у співпраці з Генеральним прокурором викрили на одержанні…

11 хв. ago

Літаки РФ порушили повітряний простір: Японія застосувала особливі ракети

23 вересня військові літаки Росії щонайменше тричі порушили повітряний простір Японії. Як наслідок Японія вперше…

14 хв. ago

Овочі за ціною золота: як змінилися ціни на продукти за останній тиждень

В Україні за минулий тиждень подорожчали багато овочів, зокрема, морква та цибуля, що пояснюється поганою погодою…

31 хв. ago

У Канаді алмазний рудник почав виробляти 4,2 млн кВт чистої енергії: деталі

У Канаді гірничодобувна компанія Rio Tinto використовує сонячну електростанцію для вироблення чистої енергії на одному…

42 хв. ago

Стилістка розкритикувала чорний костюм в якому Олена Зеленська прибула в США (фото)

Перша леді України Олена Зеленська разом зі своїм чоловіком, Президентом України Володимиром Зеленським перебувають з…

50 хв. ago