У NASA знову відклали повернення на Землю корабля Boeing Starliner з МКС

Аерокосмічне агенство Сполучених Штатів вдруге відклало повернення на Землю космічного корабля Boeing Starliner. Нова дата повернення Starliner не названа. Апарат залишається пристикованим до Міжнародної космічної станції, де він “добре працює”. 

Повернення відкладено, щоб дати екіпажу “додатковий час” для пошуку та вивчення проблем, через які під час перельоту корабля до МКС відбувались “нештатні ситуації”. Про це повідомили у NASA, додав, що новий термін повернення буде оголошено окремо.

Наразі в NASA припускають, що повернення відбудеться після двох виходів екіпажу у відкритий космос. Їх призначено на 24 червня та 2 липня. Цілі виходу у космос не названо; вочевидь, астронавти Бутч Вілмор і Суні Вільямс будуть шукати у двигунах причини виникнення нештатних ситуацій під час польоту до МКС.

“Ми не поспішаємо і дотримуємося стандартної процедури управління місією. Starliner добре працює на орбіті, коли він пристикований до космічної станції”, – зауважив очільник спільної програми NASA та Boeing по сертіфікації Starliner Стів Стіч.

Вважається, що відстиковка Starliner від МКС та повернення корабля на Землю є найскладнішими етапами випробувальної місії космічного корабля.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-4 фрази людей із низькою самооцінкою

Часто людей цікавить, як виглядає занижена самооцінка - тобто як розпізнати особистість, яка має таку…

2 години ago

РФ на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську…

3 години ago

Водіїв почнуть примусово доставляти до ТЦК

В Україні з 16 липня 2024 року набувають чинності нові положення закону про мобілізацію та…

3 години ago

ШІ спричинить глобальний світовий блекаут за три роки

Технологічні експерти та аналітики передбачають: протягом найближчих трьох років штучний інтелект споживатиме більше енергії, ніж велика європейська…

3 години ago

ISW: Цей удар допоміг зупинити наступ росіян

ЗСУ зможуть зірвати масштабні наступальні операції окупантів, якщо західні союзники України дозволять бити військовими об'єктами…

3 години ago

Скільки українців оновили свої військово-облікові дані

Станом на 7 липня 2024 року майже 3,2 млн українців оновили свої військово-облікові дані.

3 години ago