Нашестя “інопланетних” монолітів: у світі знову почали з’являтися незрозумілі об’єкти

У світі знову почали з’являтися загадкові блискучі моноліти. Другий моноліт цього року з’явився неподалік від Лас-Вегаса, а попередній — в англійському Уельсі, пише Futurism.

Об’єкт із дзеркальною поверхнею з’явився в пустелі приблизно за 30 км на північ від Лас-Вегаса. Він став другим монолітом, який з’явився в цьому регіоні.

Перший моноліт було знайдено в цьому ж районі в листопаді 2020 року, тоді артефакт з’явився в самому центрі Лас-Вегаса біля відомого пішохідного центру на Фремонт-стріт. Це сталося відразу після того, як у Пустелі Юти з’явився найперший і найбільш знаковий моноліт.

Досі невідомо, хто встановлює блискучі моноліти по всьому світу і який у цьому сенс. Але варто зазначити, що минулого разу саме так і почалася “навала монолітів”, яка поширилася по всьому світу.

Моноліт з’явився на північ від Лас-ВегасаФото: Las Vegas Metropolitan Police Department

В Управлінні поліції Лас-Вегаса заявили, що співробітники пошуково-рятувальних служб помітили світловідбивну колону біля Гасс-Піка — місця, звідки відкривається захопливий вид на долину регіону.

З 2020 року десятки блискучих монолітів з’явилися в США, Європі та Азії, їх було демонтовано незабаром після виявлення. Досі точаться суперечки про те, хто може встановлювати ці моноліти по всьому світу, і що вони можуть означати. Щоправда, складно уявити, щоб усі моноліти були встановлені лише однією людиною або групою людей.

Кілька років тому художник Метті Мо взяв на себе відповідальність за моноліт з Юти — першу зі знайдених структур. Після зробленої заяви Мо почав продавати копії монолітів по 45 тис. доларів за штуку. Зрештою Мо довелося визнати, що насправді не він встановлював моноліти, але хотів привернути увагу преси.

Таким чином особистості людей, які стоять за встановленням монолітів, залишаються невідомими.

Нагадаємо, що ще 2020 року інтернет-детективи натякали на те, що моноліти загадковим чином вже дуже схожі на структури з фільму Стенлі Кубрика 1968 року “2001: Космічна одіссея”. Згідно з сюжетом фільму, інопланетяни встановлюють на Землі моноліт, щоб каталізувати трансформаційний стрибок в еволюції людства.

Ольга Степанова

Recent Posts

Безугла розкритикувала Сирського і написала на нього заяву в ДБР (скріншоти)

Народна депутатка України, членкиня фракції "Слуга народу" Мар’яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань…

42 хв. ago

Українцям назвали шість категорій, кому не потрібно оновлювати дані у ТЦК

Згідно з новим законопроектом про мобілізацію, який набув чинності 18 травня 2024 року, визначено шість…

48 хв. ago

Відома українська гумористка обурила жартом про «тупеньких дітей»

Відома українська гумориста Лєра Мандзюк обурила невдалим жартом про «тупеньких дітей» і нарвалася на різку…

50 хв. ago

Пік спеки ще не пройдено: синоптик розповів, яким буде початок липня в Україні

Після надзвичайно спекотного завершення червня погода в Україні місцями стане трохи прохолоднішою. На це вплинуть дощі, які…

52 хв. ago

Понад 8500 грн, і це тільки за світло: взимку українці можуть залишитися без штанів через платіжки

В Україні з 1 липня не зміниться вартість електроенергії. При цьому у липні українці платитимуть за електроенергію,…

2 години ago

На борту було 10 людей: в Росії розбився черговий гелікоптер, що відомо

В Росії розбився черговий гелікоптер. У неділю, 30 червня, у Бодайбінському районі Іркутської області Росії здійснив…

2 години ago