Інопланетяни існують, але це не НЛО: що кажуть експерти

Поява непізнаних літальних об’єктів, або НЛО, про які повідомляють люди протягом багатьох десятиліть, призвели до розвитку теорій про те, що інопланетяни відвідують Землю. І, можливо, вони навіть здійснювали аварійні посадки на планеті. Тому прихильники теорій змови припускають, що уряд США приховує від громадськості дані про інопланетні технології. Але керівник організації Інститут SETI, яка співпрацює з NASA, і займається пошуком потенційного позаземного життя, каже, що доказів цього немає, пише Space.

За словами Білла Даймонда, головного виконавчого директора Інституту SETI, немає жодних доказів, які заслуговують на довіру, щодо наявності інопланетних технологій у нашому небі. Він вважає, що ідея про те, що уряд США приховує ці технології від населення, не витримує критики.

За словами Даймонда, не можна виключати можливості того, що інопланетяни все ж таки існують і що докази цього будуть виявлені. Але робити поспішні висновки про те, що НЛО — це інопланетна технологія, не можна. Цього доказів немає.

Експерт вважає, що будь-яка інопланетна цивілізація, яка змогла б подорожувати між зірками, мала б технології, настільки просунуті порівняно з нашою, що вони були б за межами нашого розуміння.

І, найімовірніше, навіть якщо інопланетяни вирішили прилетіти на Землю, то вони відправили б сюди зонд, а не корабель із живими істотами. Так Даймонд натякає на знаменитий інцидент у Розвеллі 1947 року, коли, як вважають конспірологи, розбився корабель із інопланетянами.

Даймонд вважає, що навіть якби інопланетяни вирішили прилетіти самостійно на Землю, то вони зробили б усе, щоб ми про це не дізналися.

За словами експерта, люди хочуть вірити в те, що Земля — це не єдине місце, де є життя, і це, ймовірно, так і є. Виявлено вже кілька тисяч планет, а з них кілька десятків планет схожі на Землю. Але враховуючи, що в нашій галактиці сотні мільярдів зірок, вважається, що навколо кожної зірки є хоча б одна планета, а то й більше. І приблизно половина з них, найімовірніше, схожа на Землю щонайменше за складом і розміром, а також тим, що вони перебувають у зоні населеності своїх зірок. Це регіон космосу, де є всі умови для підтримки води в рідкому вигляді на планеті.

Даймонд вважає, що тільки в нашій галактиці існують десятки мільярдів потенційно населених планет, і існує велика ймовірність того, що десь там існує розумне позаземне життя.

Нарешті, керівник Інституту SETI каже, що якщо уряд США справді вірить у те, що інопланетяни бродять по нашій планеті, то де гроші на дослідження? За словами Даймонда, відсутність державного фінансування для вивчення НЛО є свідченням того, що уряд абсолютно впевнений у тому, що у випадкових спостереженнях за дивними об’єктами немає нічого особливого.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Обіймалися та були на ти”: новий міністр оборони РФ причетний до Пригожина та ПВК “Вагнер”

Новий міністр оборони РФ Андрій Бєлоусом дружив із нині покійним власником приватної військової компанії (ПВК)…

4 хв. ago

Жінка заробляє понад 250 000 гривень на місяць, вдаючи, що у неї зламані ноги

Британка заробляє 5 000 фунтів стерлінгів на місяць (понад 250 000 гривень), прикидаючись, що у…

13 хв. ago

У владі придумали, як мобілізувати працівників компаній, які працюють віддалено

В Україні під час мобілізації працівникам компаній, які працюють дистанційно або перебувають у відрядженні чи відпустці, роботодавець…

21 хв. ago

Генштаб підтвердив ураження російського ракетного корабля «Циклон» у Севастополі

Українські захисники вразили російський ракетний корабель «Циклон». Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Військові уточнили, що подія…

24 хв. ago

У Києві завтра буде обмежено рух транспорту на Оболонському проспекті

У середу, 22 травня, з 08:00 до 22:00 на Оболонському проспекті обмежать рух транспорту в…

26 хв. ago

Зеленський підозрює генералів ЗСУ у приховуванні реального стану речей на фронті

Прорив кордону на Харківщині і просування російських військ викликало резонанс в українському суспільстві. Бійці Сил…

28 хв. ago