Люди висадяться на Місяць у Prada: модний дім презентував новий скафандр (фото)

Дизайн скафандра Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) вперше представили на Міжнародному конгресі астронавтів у Мілані. У ньому вперше за 50 років люди мають висадитися на Місяць у межах місії НАСА Artemis III. Про це йдеться на сайті компанії Axiom Space.

AxEMU має спеціальні інструменти для дослідження південного полюсу Місяця. Він розрахований на будь-яких членів екіпажу: і чоловіків, і жінок. Інженери заявляють, що скафандр витримує екстремально низькі температури на південному полюсі та в постійно затемнених районах Місяця протягом мінімум двох годин. У відкритому космосі в ньому можна буде перебувати понад вісім годин.

Скафандр від Axiom Space і Prada поєднує технології та дизайн Фото: Axiom Space

Компанія створила новий скафандр спільно з італійським модним домом Prada. За словами розробників, дизайнери модного одягу відповідали за те, щоб костюм не лише був безпечним і функціональним, а й візуально надихав майбутніх дослідників космосу.

Варто зазначити, на демонстраціях перших етапів розробки скафандр був темного кольору — це робили, щоб приховати запатентовану технологію. Для висадки на місячну поверхню використовують білий матеріал, який відбиває тепло і захищатиме астронавтів від екстремально високих температур і пилу.

Axiom Space удосконалює скафандр AxEMU і проводить випробування протягом останніх двох років. Зараз розробка перебуває на фінальній стадії. Критичний аналіз конструкції планується на 2025 рік.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Лінія фронту зміщується: РФ просунулась поблизу трьох міст

Зафіксовано просування російських окупаційних військ поблизу Кремінної, Сіверська та Торецька. Про це йдеться в оновленому…

29 секунд ago

ЦАХАЛ знайшов на складах «Хезболли» багато російської зброї – Нетаньягу

Ізраїльські військові під час обшуків на базах бойовиків «Хезболли» на півдні Лівану виявили російську зброю. Знайдене озброєння є «найсучаснішим».…

7 хв. ago

Гіркін, якого ув’язнила РФ, розкритикував російський осінній наступ в Україні

Ігор Гіркін, колишній російський офіцер та націоналіст, який наразі перебуває у в'язниці, висловив сумніви щодо…

16 хв. ago

Кому з українських політиків населення довіряє найбільше і найменше – опитування Центру Разумкова

Станом на осінь 2024 року президент України Володимир Зеленський зберігає найвищий рівень довіри українців. Водночас його рейтинг поступово падає. Найменше українці довіряють Юрію…

24 хв. ago

Дональд Трамп назвав себе “батьком екстракорпорального запліднення” – HuffPost

Кандидат від Республіканської партії на пост президента США Дональд Трамп заявив цієї середи, 16 жовтня,…

34 хв. ago

Коштує шалену суму: британець знайшов рідкісну монету в полі через 20 років пошуків (фото)

59-річний Пол Кейпвелл із Великої Британії знайшов рідкісну монету в полі після 20 років пошуків.…

43 хв. ago