Люди висадяться на Місяць у Prada: модний дім презентував новий скафандр (фото)

Дизайн скафандра Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) вперше представили на Міжнародному конгресі астронавтів у Мілані. У ньому вперше за 50 років люди мають висадитися на Місяць у межах місії НАСА Artemis III. Про це йдеться на сайті компанії Axiom Space.

AxEMU має спеціальні інструменти для дослідження південного полюсу Місяця. Він розрахований на будь-яких членів екіпажу: і чоловіків, і жінок. Інженери заявляють, що скафандр витримує екстремально низькі температури на південному полюсі та в постійно затемнених районах Місяця протягом мінімум двох годин. У відкритому космосі в ньому можна буде перебувати понад вісім годин.

Скафандр від Axiom Space і Prada поєднує технології та дизайн Фото: Axiom Space

Компанія створила новий скафандр спільно з італійським модним домом Prada. За словами розробників, дизайнери модного одягу відповідали за те, щоб костюм не лише був безпечним і функціональним, а й візуально надихав майбутніх дослідників космосу.

Варто зазначити, на демонстраціях перших етапів розробки скафандр був темного кольору — це робили, щоб приховати запатентовану технологію. Для висадки на місячну поверхню використовують білий матеріал, який відбиває тепло і захищатиме астронавтів від екстремально високих температур і пилу.

Axiom Space удосконалює скафандр AxEMU і проводить випробування протягом останніх двох років. Зараз розробка перебуває на фінальній стадії. Критичний аналіз конструкції планується на 2025 рік.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Нові та вживані: названо ТОП-5 моделей з Китаю, які обирають українці

У вересні громадяни нашої держави придбали майже 1,2 тисячі легковиків, ввезених з Китаю. Такі дані наводить…

3 хв. ago

2500 доларів за свободу: адвокат запевняє, що ТЦК вимагають гроші під час вуличних рейдів

В Україні ситуація з мобілізаційними рейдами та діяльністю Територіальних центрів комплектування викликає все більше занепокоєння.…

12 хв. ago

Україна повернулася у 2022 рік: у ВР шокували інформацією про настрої серед партнерів

Народний депутат Іванна Климпуш-Цинадзе поділилася враженнями від 28-го Форуму-2000, заснованого Вацлавом Гавелом для просування демократії.…

22 хв. ago

Біля магазинів “Ріпка” у Дортмунді шахрайки розводять пенсіонерок на гроші фокусами з яйцем

У Німеччині група російськомовних "чаклунів" обдурила російськомовних пенсіонерок на десятки тисяч євро, пообіцявши магічний захист.…

31 хв. ago

Як магнітні бурі впливають на людину: доктор Комаровський здивував відповіддю

Відомий український доктор Євген Комаровський поділився думкою про вплив магнітних бур на людину. Про це він повідомив…

43 хв. ago

Осінній гардероб у стилі «олд мані»: ключові елементи та поради

З настанням осені на перший план виходить стиль "олд мані", який відображає витонченість, елегантність та…

52 хв. ago