Може вибухнути будь-якої миті: Землі загрожує потужний землетрус

Вчені попереджають про можливість мегаземлетрусу магнітудою 9 балів уздовж західного узбережжя США через підводну лінію розлому. Про це пише Daily Mail.

Нове дослідження, проведене з використанням підводного картографування, показало, що підземні струси на лінії субдукції Каскадії, що тягнеться від південної Канади до північної Каліфорнії, можуть бути набагато руйнівнішими, ніж “Великий землетрус” у Каліфорнії.

Згідно з дослідженням, лінія розлому ділиться на чотири сегменти, замість того, щоб бути безперервною лінією, як більшість відомих розломів. Це може призвести до катастрофічніших наслідків, оскільки тектонічні плити можуть створювати більший тиск і викликати сильніші землетруси.

Вчені тепер побоюються, що виникнення землетрусу магнітудою понад 9 балів може спричинити цунамі заввишки понад 30 метрів і призвести до загибелі понад 10 000 осіб, а також величезних економічних збитків.

Раніше Каскадія викликала землетрус магнітудою 9 балів у Японії у 2011 році, викликавши руйнівний цунамі, який забрав життя майже 20 000 людей. Згідно з попередніми дослідженнями, землетруси, викликані Каскадією, відбуваються приблизно кожні 500 років, а останній був зафіксований у 1700 році.

Однак сьогодні вчені турбуються, що наступний землетрус може настати будь-якої хвилини. Процес вивчення ризиків Каскадії потребує додаткових досліджень.

Для створення карти субдукції були використані сейсмічні зображення з активним джерелом, що відправляє звукові сигнали на дно океану та обробляє їх ехо-сигнали. Ця інформація дозволяє краще оцінити, які наслідки це може мати для навколишньої території.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зірці легендарного мему в мережі вже 32 роки: який вигляд має дівчина зараз (фото)

Зірці відомого мему, який отримав назву "Дівчинка-катастрофа", Зої Рот вже 32 роки.  Цікаво, що це фото з…

5 хв. ago

Одеська чиновниця облаяла та побила водія маршрутки. Відео

В Одесі чиновниця ОВА влаштувала скандал із водієм маршрутки. Місцеві паблики показали відео конфлікту жінки…

11 хв. ago

Російський журналіст Познер потрапив у «список Путіна»: що це означає

4 жовтня 90-річного журналіста та телеведучого Володимира Познера внесли до «списку Путіна». Це сталося на…

16 хв. ago

Синоптики обіцяють аномально теплу зиму: сніг і морози будуть нетривалими

В Україні зима цього року обіцяє бути загалом теплою, хоча не виключені короткочасні періоди арктичного…

39 хв. ago

Пакуйте рюкзаки: Міноборони загребе ще 70 тис. чоловіків – повістки вже “полетіли”

Міністерство оборони України вже надіслало 70 тисяч повісток чоловікам. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages, посилаючись на свої джерела…

44 хв. ago

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

58 хв. ago