На Марсі знайшли камінь з “обличчям людини”. Фото

Марсохід NASA знайшов на Червоній планеті дивний камінь. Якщо уважно придивитись до фотографії, яку зробив Perseverance, то можна розгледіти брилу з “обличчям людини”.

Серед марсіанського ландшафту вирізняється камінь, форма якого нагадує злегка розчавлену голову, що лежить на боці, з чіткими рисами – очима, носом і ротом. Таку химеру марсохід Perseverance сфотографував на кратері Джезеро, область на Марсі шириною 45 кілометрів, яка колись, можливо, була затоплена водою, пише DailyMail.

Дослідники жартують, що знайдений камінь має втомлений, млявий вираз, а в поєднанні з його горизонтальним розташуванням виглядає так, ніби це марсіанське обличчя щойно було переможене якимось інопланетними створіннями.

За даними NASA, Perseverance зробив це фото за допомогою камери Right Mastcam-Z, яка складається з пари камер, розташованих високо на щоглі марсохода. Ця камера видає 2-мегапіксельну якість, завдяки якій можна детально розгледіти знахідки марсохода.

Perseverance, який працює на Червоній планеті з 2021 року, шукає старовинні камені, які могли б дати розуміння ранньої історії Марса.

Це не перший випадок, коли один із марсоходів NASA натрапляє на незвичайні форми під час огляду рельєфу. Раніше марсохід помітив на Червоній планеті дивний камінь в смужку. 

Коломієць Надія

Recent Posts

Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі

Відповідно до нових змін, затверджених постановою Кабінету Міністрів №1147 від 8 жовтня 2024 року, працівники поштових відділень…

1 хв. ago

“Рамштайн” перенесли на невизначений термін

Засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн" перенесли. Водночас коаліції продовжують працювати над покращенням…

14 хв. ago

В Австрії російськомовні шахраї виманювали гроші в українців, вдаючи поліцейських

З кінця вересня в Австрії зафіксували щонайменше 19 випадків, коли російськомовні шахраї під виглядом поліцейських…

18 хв. ago

Що принесе 2025 року кожному знаку Зодіаку: до чого готуватись

Хоча до Нового року залишилося ще більше 2,5 місяців, але багато хто вже зараз замислюється…

25 хв. ago

Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги

З жовтня деякі українці можуть залишитися без медичної допомоги через нові вимоги до верифікації пацієнтів.…

36 хв. ago

Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі

Відповідно до нових змін, затверджених постановою Кабінету Міністрів №1147 від 8 жовтня 2024 року, працівники поштових відділень…

37 хв. ago