На Марсі знайшли камінь з “обличчям людини”. Фото

Марсохід NASA знайшов на Червоній планеті дивний камінь. Якщо уважно придивитись до фотографії, яку зробив Perseverance, то можна розгледіти брилу з “обличчям людини”.

Серед марсіанського ландшафту вирізняється камінь, форма якого нагадує злегка розчавлену голову, що лежить на боці, з чіткими рисами – очима, носом і ротом. Таку химеру марсохід Perseverance сфотографував на кратері Джезеро, область на Марсі шириною 45 кілометрів, яка колись, можливо, була затоплена водою, пише DailyMail.

Дослідники жартують, що знайдений камінь має втомлений, млявий вираз, а в поєднанні з його горизонтальним розташуванням виглядає так, ніби це марсіанське обличчя щойно було переможене якимось інопланетними створіннями.

За даними NASA, Perseverance зробив це фото за допомогою камери Right Mastcam-Z, яка складається з пари камер, розташованих високо на щоглі марсохода. Ця камера видає 2-мегапіксельну якість, завдяки якій можна детально розгледіти знахідки марсохода.

Perseverance, який працює на Червоній планеті з 2021 року, шукає старовинні камені, які могли б дати розуміння ранньої історії Марса.

Це не перший випадок, коли один із марсоходів NASA натрапляє на незвичайні форми під час огляду рельєфу. Раніше марсохід помітив на Червоній планеті дивний камінь в смужку. 

Коломієць Надія

Recent Posts

Переселенці можуть отримати пільги на оплату комуналки: які умови та як оформити

Внутрішньо переміщені особи, як і решта громадян України, можуть отримувати субсидії в опалювальний період. Причому для…

3 хв. ago

“Обвал окремих ділянок фронту”: у Раді назвали умову демобілізації 18–25-річних

В Україні неможлива демобілізація молодих чоловіків від 18 до 25 років без їхньої заміни. Про…

10 хв. ago

У якому віці варто кинути палити: відмова від шкідливої звички допоможе прожити набагато довше

Не секрет, що куріння — шкідлива звичка, яка впливає на весь організм людини та значно…

22 хв. ago

“Місця для всіх знайдуться”: Кадиров попередив росіян про новий метод мобілізації на війну

Чеченців будуть відправляти на фронт в Україні замість штрафів. Порушникам кримінальних статей буде доступний вибір — максимальний…

31 хв. ago

“Ростика це зачепило”: Шурми вирішили звільнити після розмов з Блінкеном, — УП

Заступник голови Офісу президента з питань економіки Ростислав Шурма звільнився з Банкової після публікацій щодо…

42 хв. ago

Експерти розповіли, коли найбільше шансів купити дешеві авіаквитки на літо

Досвідчені мандрівники знають, що золоте правило бюджетного відпочинку влітку – купівля квитків якомога заздалегідь. Однак наскільки заздалегідь…

51 хв. ago