Принесе мільйони фунтів стерлінгів: що відкопали археологи, досліджуючи Дувр (фото)

Працюючи над багатомільйонним проєктом у Дуврі, Англія, команда експертів з Кентерберійського археологічного фонду виявила те, що, як вони підозрюють, є старовинним пабом. На місці розкопок, розташованому в районі, відомому як Бенч-стріт, знайшли артефакти з різних історичних періодів, включаючи римську, англосаксонську та середньовічну епохи, пише Arkeonews.

З квітня команда ретельно розкопує залишки колишнього нічного клубу, щоб звільнити місце для нового креативного та цифрового хабу. Серед найважливіших знахідок — традиційні німецькі глеки з бородачами, велика кількість глиняних люльок і пляшки німецького вина.

Ці предмети знайшли в ямі Фото: BBC / Jo Burn

Ці предмети знайшли в ямі, яка, як вважають, була частиною сміттєзвалища пабу. Росс Лейн, провідний археолог з Кентерберійського археологічного фонду, пояснив, що глеки з бородачами, ймовірно, походять з Німеччини і використовувалися для транспортування вина.

Ця знахідка поповнила зростаючу колекцію історичних скарбів, знайдених у цьому районі, серед яких човен бронзового віку та середньовічне веретено.

Обидва ці артефакти зберігаються в Дуврському музеї. Заступник голови місцевої ради Джеймі Поут висловив своє захоплення відкриттями, відзначивши історичне значення цього району і потенціал для подальших знакових знахідок.

Проєкт реконструкції Дувра під назвою “Дуврський маяк” є важливою ініціативою, спрямованою на відродження району навколо Бенч-стріт. Очікувана економічна вигода від проєкту становить понад 15,5 мільйонів доларів, тому він отримав значне фінансування, зокрема 4,1 мільйона доларів з урядового фонду майбутніх центральних вулиць і 23,2 мільйона доларів з фонду планування.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Яке майно не підлягає конфіскації при штрафах за ухилення від мобілізації

В Україні, згідно з чинним законодавством, чоловікам, які ухиляються від виконання обов'язків військового обліку, можуть…

2 хв. ago

Дніпро готують до оборони? Військовий експерт пояснив ситуацію

Інформація про те, що російські війська наближаються до Дніпропетровської області, викликала занепокоєння серед мирного населення.…

7 хв. ago

У росіян після атак БПЛА залишилися лише 3 носії «Кинджалів», — експерт

У Росії залишилося всього три носії аеробалістичних ракет "Кинджалів" літаків МіГ-31К. Через це ЗС РФ…

14 хв. ago

Податкова почала полювати на бізнес у соцмережах: що загрожує українкам за торти на замовлення

В Україні податкова служба почала активно відстежувати діяльність громадян у соціальних мережах, штрафуючи тих, хто…

17 хв. ago

Військові на межі: якої справедливості вимагають від Зеленського

Українські військові вимагають від президента України Володимира Зеленського розв'язати питання демобілізації. Однак це може бути…

26 хв. ago

Мобілізації чоловіків 50-59 років: як призивають – пояснення ТЦК

В умовах воєнного стану в Україні тривають заходи з загальної мобілізації, що охоплюють військовозобов'язаних різних…

41 хв. ago