Ілон Маск відповів, коли SpaceX почне запускати на Марс космічні кораблі

Мегакорабель Starship компанії SpaceX почне виконувати марсіанські місії вже за два роки, якщо все буде йти за планом. Про це заявив засновник і генеральний директор SpaceX Ілон Маск.

“Вони будуть здійснюватися без екіпажу, щоб перевірити надійність посадки на Марс неушкодженими. Якщо ці посадки пройдуть добре, то перші польоти на Марс з екіпажем відбудуться через 4 роки. Звідти швидкість польотів зростатиме в геометричній прогресії, з метою побудови самодостатнього міста приблизно через 20 років. Багатопланетність значно збільшить ймовірну тривалість життя свідомості, оскільки ми більше не будемо тримати всі наші яйця, в буквальному сенсі і метаболічно, на одній планеті”, – написав він у своєму дописі.

У Space.com зазначили, що Starship з нержавіючої сталі складається з двох елементів: прискорювача першого ступеня під назвою Super Heavy і космічного корабля верхнього ступеня висотою 50 метрів, відомого як Starship. 

Зазначається, що у складеному вигляді Starship є найбільшою та найпотужнішою ракетою, яку коли-небудь будували. Вона має висоту близько 122 метри та створює 16,7 мільйона фунтів тяги на старті, що майже вдвічі більше, ніж Space Launch System (SLS), ракета для місячної програми NASA “Артеміда”.

“SLS є витратним матеріалом, але Starship спроєктований для повного і швидкого багаторазового використання. Дійсно, SpaceX планує повертати надважку ракету-носій назад на стартову платформу після кожного запуску, що дозволить швидко оглянути, відремонтувати і запустити її знову. SpaceX вірить, що поєднання потужності та ефективності Starship нарешті зробить заселення Марса – давню мрію Ілона Маска – доступним для людства”, – додали у виданні.

Коломієць Надія

Recent Posts

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

24 секунди ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

17 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

24 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

29 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

34 хв. ago

Бійці ЗСУ без жодного пострілу захопили село в Курській області: подробиці

В Курській області Збройні сили України захопили населений пункт Ольговка без жодного пострілу. Вони зайшли…

36 хв. ago