Голод не тітка: астронавти в майбутньому можуть почати їсти астероїди

Майбутні астронавти можуть мати ідеальну їжу, приготовану з бактерій, які вирощені за допомогою подрібнених вуглецевих сполук, що входять до складу астероїдів. З цих бактерій можна приготувати молочний коктейль, йогурт або порошок, що має багато поживних речовин. Таку ідею та її обґрунтування запропонували вчені в дослідженні, опублікованому в International Journal of Astrobiology, пише New Scientist.

Хоча астронавти на Міжнародній космічній станції зараз вирощують деякі овочі, щоб харчуватися ними, основну частину їжі на орбіту доставляють із Землі. Але для пілотованих місій у глибокий космос такий варіант не підходить.

Тому вчені вирішили вивчити використання бактерій для перетворення вуглецевих сполук з астероїдів на їстівну їжу для астронавтів.

Поки що цей процес не було випробувано за допомогою матеріалу справжніх астероїдів, але вчені провели експеримент з використанням бактерій для розщеплення пластику з використаних армійських пакетів з пайками. Для цього вони нагрівали пластик без кисню (цей процес називається піролізом), а потім нагодували ним бактерії, які харчуються вуглецем.

За словами вчених, якщо подивитися на продукти розпаду піролізу, які можуть їсти бактерії, а потім на те, що знаходиться в астероїдах, то це можна виявити збіги. Тому вчені вважають, що бактерії можуть переробляти матеріал астероїдів.

У результаті експерименту вчені створили з бактерій своєрідний молочний коктейль, а також змогли створити щось схоже на йогурт, а після висушування — на порошок.

Хоча цей продукт може виглядати не особливо апетитним, вчені кажуть, що бактерії добре підходять для задоволення потреби в їжі для людини. Аналіз поживних речовин показав, що виходить, за словами вчених, майже ідеальна їжа для астронавтів. Бактерії, які використовували вчені, містять багато білків, вуглеводів і жирів.

Автори дослідження вважають, що астероїд завширшки 500 метрів міг би годувати від 600 до 17 000 астронавтів протягом року. Точна кількість залежить від того, наскільки ефективно бактерії зможуть перетравлювати вуглецеві сполуки астероїда.

Для того, щоб почалося виробництво астероїдної їжі, потрібно побудувати “величезну супермашину” в космосі, кажуть учені.

Поки що автори дослідження хочуть почати тестувати свою ідею за допомогою метеоритів, що впали на Землю.

Романчук Микола

Recent Posts

У Сочі знесли резиденцію Путіна “Бочаров Ручей” через загрозу українських БПЛА (відео)

Резиденцію президента РФ Володимира Путіна у Сочі знесли через загрозу українських дронів. Зараз на її…

3 хв. ago

Іспанія без натовпів туристів: 4 прекрасних напрямки, які варто відкрити для себе восени

Іспанія є одним з найпопулярніших туристичних напрямків у Європі цієї осені. Та в таких популярних містах,…

12 хв. ago

Через ухилянтів вдарили по медикам: лікарні не отримають гроші

З 1 жовтня в Україні запроваджено нові правила, які можуть вплинути на лікарні та їх…

20 хв. ago

Чи був у Києві смерч?: науковці пояснили незвичне природне явище

Під час аномальної зливи в Києві мешканці столиці помітили, як над містом утворюється смерч. Кадри з чорними…

28 хв. ago

Чоловік витратив усі заощадження, щоб купити покинуте місто-привид: як він там живе (фото)

Чоловік, який купив місто-привид, провів там останні чотири роки і документує все, що робить. Про…

48 хв. ago

Загублене весільне відео подружжя знайшлося через 57 років за 15000 км (фото)

Подружжя, яке проживає в Австралії, через 57 років возз'єдналося з давно втраченим відеозаписом свого весілля…

56 хв. ago