Стрілянина у Запоріжжі: працівник ТЦК відкрив вогонь під час конфлікту

У суботу, 19 жовтня, в Комунарському районі Запоріжжя спалахнув конфлікт, в ході якого працівник Територіального центру комплектування (ТЦК) зробив попереджувальний постріл вгору з автоматичної зброї. Відео інциденту швидко з’явилося в соціальних мережах, спричинивши широкий резонанс.

Відео і хронологія подій

На опублікованих кадрах видно, як військовослужбовець спілкується з групою громадян. Після нетривалої суперечки він дістає з автомобіля, припаркованого поруч, предмет, схожий на автомат, і робить одиночний постріл у повітря. Однак постріл не розігнав натовп. Один з чоловіків, присутніх на місці, показово розкриває груди, ніби провокуючи військового на стрільбу по ньому. Зрештою, колега військовослужбовця втручається та відводить його вбік.

Причини конфлікту: пояснення ТЦК

Запорізький обласний ТЦК та СП пізніше прокоментували інцидент, пояснивши, що він виник через відсутність військово-облікового документа у чоловіка, якого зупинила група оповіщення. За їх словами, цей громадянин відмовився їхати до РТЦК для уточнення даних, використовуючи при цьому нецензурну лексику і покликав “на допомогу”.

На місце події прийшли кілька осіб, які намагалися застосувати фізичну силу до військовослужбовця. У відповідь, за словами представників ТЦК, той в цілях самооборони попередив про намір зробити постріл і вистрілив у повітря з особистої, але не бойової зброї, дотримуючись усіх заходів безпеки.

Розслідування триває

Наразі у зв’язку з інцидентом призначено службове розслідування, проводяться слідчі дії. Запорізький ТЦК запевняє, що всі дії військовослужбовця відповідали протоколам безпеки. Тим часом громадськість активно обговорює інцидент, піднімаючи питання щодо ескалації напруги та законності дій військових під час таких перевірок.

Романчук Микола

Recent Posts

Осінній стиль: 5 трендових образів для дощової погоди

Осінь — це не лише про затишок, гарячий чай та прогулянки під дощем, а й…

17 хв. ago

США знову опинилися в центрі скандалу через виток секретних даних

У Сполучених Штатах Америки стартувало розслідування чергового витоку суворо секретних розвідувальних даних, що стосуються планів…

42 хв. ago

Мобілізація в Україні пішла на спад: що відбувається насправді

Колись мобілізація йшла на повну, а сьогодні ми спостерігаємо, як ці показники знижуються. За словами…

49 хв. ago

Уроки просто так не пропустиш: Міносвіти закручує гайки школярам

Міністерство освіти та науки України вирішило: досить терпіти безвідповідальність. Нові правила вже на підході, і…

57 хв. ago

Професійні прибиральники назвали 7 помилок, які ви робите щодня

Що ви знаєте про справжнє прибирання? Ні, не про те, коли ви просто розкидаєте аромати…

1 годину ago

Названо ідеальне місце в Європі для зустрічі Різдва під теплим сонцем

Для тих, хто втомився від холодних зимових свят і мріє про тепле Різдво, є чудова…

2 години ago