“Маємо готуватися, що світла може не бути взагалі”: Федоров про зимові блекаути

Школи у Запоріжжі мають бути забезпечені на холоди кількома генераторами, адже одного тепер на відключення світла недостатньо. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації (ОВА) Іван Федоров під час пресконференції 10 вересня.

“Що стосується водоканалу міського, то проведена процедура на закупівлю трьох потужних генераторів на сумарну потужність приблизно 5 мегаватів, які мають бути поставлені вже впродовж наступних 4 місяців на базу міськводоканалу”, — розповів чиновник.

Він проінформував, що за результатами переговорів міжнародні партнери профінансують на 80% цю закупівлю. Інші 20% бере на себе обласний бюджет, адже у міському бракує грошей.

Для теплових мереж вже були закуплені перші три когенераційні установки сумарною потужністю 7,5 мегавата. Очікується, що Запоріжжя отримає їх до середини листопада, а до середини грудня установки вже сподіваються під’єднати.

Федоров зазначив, що днями завершується тендер на закупівлю ще 8 когенераційних установок по 2,5 мегавати, який проводить UNDP. Окрім того, три когенераційні установки потужністю по пів мегавата передадуть Нідерланди. Вони почнуть надходити з 15 листопада.

Цього тижня, зі слів очільника ОВА, буде створена робоча група для інспекції готовності до зими. Відповідні стандарти змінились.

Чиновник пояснив, що раніше для шкіл, лікарень та інших соціальних закладів було достатньо мати один генератор. Головною вимогою було, щоб він був здатен працювати 4 години.

“Сьогодні ми маємо готуватися до того, що світла може не бути взагалі”, — заявив Федоров.

Він пояснив, що генератор здатен працювати лише 8 годин безперервно. Тому одного генератора недостатньо, треба мати два-три. Щодо надання генераторів також ведуть перемовини з партнерами. Вони будуть підключені у найближчі місяць-півтора.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Трамп натякнув на швидку зустріч із Зеленським, – ЗМІ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп натякнув на можливу зустріч із президентом України…

6 хв. ago

Готуйте гаманці: тарифи на комунальні послуги зростуть

В Україні скоро можуть розпочатися зміни у тарифах на ключові комунальні послуги. Незважаючи на те,…

16 хв. ago

Ще одна країна обмежила експорт зброї в Ізраїль

Німеччина тимчасово призупинила частину експорту військових озброєнь до Ізраїлю на тлі судових позовів, у яких…

27 хв. ago

Соловйов висміяв солдатів РФ у прямому ефірі. ВІДЕО

Державна пропаганда РФ надіслала чіткий сигнал своїм солдатам, що скаржитися на так звані «м'ясні штурми»…

40 хв. ago

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

З травня 2024 року в Україні введено нові правила мобілізації. Військовозобов'язані чоловіки зобов'язані пред'являти військово-обліковий…

44 хв. ago

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: секрети досвідчених дачників

На перший погляд може здатися, що немає жодної різниці в тому, коли саме слід збирати…

52 хв. ago