Categories: Рецепти

Улюблена кухня Андрія Шевченка: окономіякі – піца по-японськи

Рецепт японської страви сподобається всім прихильникам японської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, пропонуємо смачний рецепт.

29 вересня народився культовий український футболіст, екс-нападаючий “Динамо Київ”, тренер Андрій Шевченко. Футболіст обожнює український борщ, італійську та східну кухні. 

“Борщ! Ніде вам не принесуть такого борщу як в Україні. Хоча де тільки не беруться його готувати. В принципі, я віддаю перевагу різноманітності в харчуванні. Люблю японську кухню. І, звісно, ​​дуже давно – італійську”, – розповідав він журналістам.

Андрій Шевечнко любить борщ, італійську та японську кухні.

Японська кухня – вельми вибаглива. Проте ми сьогодні приготуємо найпростішу, що називається, страву японської кухні, таку собі японську піцу. 

Окономіякі (буквально перекладається як “підсмажені на грилі”) – це японська комфортна їжа та явне спрощення типового витонченого образу японської кухні.

Це пікантний млинець з начинкою з будь-яких інгредієнтів, але зазвичай з капустою та свининою, рибними пластівцями, сушеними водоростями, вустерським соусом та майонезом. Це також дуже весело – у більшості ресторанів відвідувачі самі смажать страву на плиті, вбудованій у стіл. 

В Японії смажать окономіяки на гарячій металевій плиті, яка називається теппан. А в ресторанах японці самостійно смажать коржики на своїх столах, які обладнані цими плитами.

Основа для окономіяки: борошно, яйце, вода та капуста. А ось з начинками справа інакша. В різних провінціях Японії надають перевагу різним начинкам. Тут можна поекспериментувати: морепродукти, м’ясо, риба, гриби, локшина тощо.

Японська піца або Окономіякі

Вам знадобиться:

  • Вода – 200 мл.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Борошно пшеничне – 6 столових ложок.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Соєвий соус – 2 столові ложки.
  • Капуста білокачанна – 200 г.
  • Зелена цибуля – 25 г.
  • Свинина – 200 г.
  • Болгарський перець (червоний) – половинка.
  • Печериці – 100 г.
  • Петрушка – до смаку.
  • Рослинна олія – 2 столові ложки.
  • Вустерський соус, майонез – 4 чайні ложки.
Окономіякі – найбільш проста і ситна страва японської кухні, для справжніх чоловіків.

Як готувати:

Спершу підготуємо всі інгредієнти для приготування японської піци. Білокачанну капусту дуже дрібно порубаємо кубиками. Пір’я зеленої цибулі нарізаємо невеликими кільцями. У миску вливаємо воду, всипаємо сіль, вбиваємо куряче яйце і всипаємо борошно, що просіює через сито. Тісто ретельно перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.

У тісто вливаємо соєвий соус і знову збиваємо вінчиком. За консистенцією тісто має нагадувати сметану. Всипаємо в миску нашатковану капусту та зелену цибулю, перемішуємо. У довільній формі нарізаємо свинину, печериці, болгарський перець та петрушку. Ділимо продукти на 2 частини. Першу половину підготовлених продуктів злегка обсмажуємо на олії до готовності м’яса.

Обсмажену начинку заливаємо половиною тіста, формуємо невеликий коржик, закриваємо кришкою і готуємо 15 хвилин на повільному вогні. Для зручності можна використовувати сковороду невеликого діаметру, тоді корж вийде більш правильної круглої форми. Через 15 хвилин перевертаємо окономіяки. Для зручності використовуємо тарілку, знову закриваємо кришкою сковороду і готуємо на повільному вогні ще 10 хвилин.

Проробляємо цю ж процедуру з інгредієнтами, що залишилися. Повинно вийти дві піци. Теплі окономіяки викладаємо на тарілки та поливаємо вустерським соусом і нежирним майонезом. Також можна використовувати соєвий соус або кетчуп. Зверху посипаємо зеленою цибулею, розрізаємо на шматки та подаємо порційно.

Порада: якщо тісто вийшло рідкуватим і розтікається,не бійтеся додавати більше муки та капусти, піца по-японськи має тримати форму!

Романчук Микола

Recent Posts

Звички водіїв, що викликають підозру: кого обов’язково зупинить поліція

Водії часто не замислюються, що на перший погляд невинні деталі можуть привернути зайву увагу поліції.…

9 хв. ago

Де найкраще і найгірше метро в Європі: рейтинг

Із появою метрополітену життя у містах змінилось до невпізнаваності. Але чи замислювались ви, в яких європейських містах…

22 хв. ago

Вбиватимуть за джинси та сонцезахисні окуляри: Північна Корея розширила список “смертельних” злочинів

У Північній Кореї розширили список злочинів, які караються смертною карою. Тепер він міститиме не 11,…

29 хв. ago

Календар магнітних бур на жовтень 2024: найнебезпечніші дати

За даними метеорологів, у жовтні відбудеться кілька магнітних бур на Сонці, вплив яких буде відчутний…

37 хв. ago

Звільнення командира 72-ї ОМБр: офіцер звернувся до військових

Командира 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців полковника Івана Вінніка призначили на вищу посаду.…

51 хв. ago

Попалась на зраді: жінка переплутала джинси коханого зі штанами іншого чоловіка

Більшість людей, які мають роман на стороні, роблять все можливе, аби замести сліди, але достатньо однієї…

56 хв. ago