Categories: Рецепти

Вечеря за 30 хвилин: як приготувати улюблену їжу Елтона Джона

Елтон Джон 25 березня відсвяткував свій 77-й день народження. Ймовірно, у цей день він поласував своєю улюбленою стравою – різотто.

Як пише Еxpress, приготування вечері за цим рецептом займе лише 30 хвилин. Зазначається, що Елтон Джон настільки любить різотто, що навіть відправив свого особистого шеф-кухаря до Італії брати уроки кулінарії у шеф-кухаря Лучано Пароларі, який спеціалізується на цій страві.

Паола Ловісетті Скамігорн, кухар і засновник Passion and Cooking, поділилася власним методом приготування “улюбленої” страви Елтона – різотто з  окунем.

“Різотто з філе окуня — фірмова страва мого улюбленого озера Комо. Це один із моїх улюблених місцевих рецептів – смачна страва, приготована з простим різотто та смаженим місцевим прісноводним окунем, приправленим маслом і шавлією”, – зазначила вона.

Щоб приготувати цю страву потрібно взяти:

  • рис – 300 г;
  • несолоне вершкове масло – 130 г;
  • біле сухе вино – 240 мл;
  • Філе окуня – 16 шматочків ( по 3-4. шт. на людину).
  • цибуля шалот – 1 шт.;
  • овочевий бульйон – 1 л.;
  • шавлія – 8 листків;
  • трохи борошна;
  • сіль та перець.

Вилийте овочевий бульйон в каструлю і розігрійте його на середньому вогні. У сусідній каструлі розігрійте 50 г масла і додайте дрібно порізаний шалот. Готуйте на середньому вогні 2 хвилини і додайте рис. Ретельно перемішуйте його декілька хвилин – він має вкритися маслом. Далі додайте вино і продовжуйте помішувати, поки воно повністю не поглинеться.

Далі додайте ополоник або два розігрітого овочевого бульйону до рису. Він має повністю покритися рідиною. Коли більша частина випарується, додайте знову.  Поки різотто готується, вимийте рибу й просушіть її паперовими рушниками. Далі обмокніть у борошно й обсмажте на середньому вогні до золотистої скоринки. Посоліть та вийміть зі сковорідки

Зніміть каструлю з різотто з вогню, коли воно буде готове приблизно через 15 хвилин і стане кремовим і ніжним. Додайте 30 г вершкового масла і продовжуйте помішувати, щоб воно змішалося з різотто. Додайте спеції і залиште страву відпочити на дві хвилини.

У цей час помістіть решту масла (50 г) та нарізане листя шавлії в сковороду. Обсмажуйте на середньому вогні протягом двох хвилин. Масло має розтанути, але не змінювати колір. Помістіть різотто на розігріту тарілку, викладіть зверху філе окуня, а потім полийте шавлієвим маслом. 

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні продовжують мобілізувати пенсіонерів, хто відмовляється – в’язниця

На Дніпропетровщині суд засудив пенсіонера до трьох років позбавлення волі за ухилення від мобілізації. Амур-Нижньодніпровський…

7 хв. ago

Розкриття банківської таємниці в Україні: експерт пояснив, в чому криється небезпека

Ідея міністра фінансів Сергія Марченка про розкриття банківської таємниці в Україні має низку загроз. Таке рішення може…

15 хв. ago

ЗМІ розповіли про штраф сина Порошенка: сума може збільшитись

Військовозобов'язаному синові народного депутата Петра Порошенка Олексію, нібито загрожує штраф через неявку за військовим порядком.…

25 хв. ago

Меркель висловила сумнів, що Україна може зберегти незалежність

Україна без підтримки США та НАТО не зможе зберегти свою незалежність після нападу Росії. Таку думку висловила колишня…

34 хв. ago

283 000 грн: в Україні британський кіт коштує, як новий автомобіль

На спеціалізованих порталах, зокрема на популярному сайті OLX, часто публікуються оголошення про продаж елітних порід тварин, що…

42 хв. ago

Штрафи для українських водіїв за радіо: кому та де загрожує покарання до 13 тис. грн

В Україні багато хто здивується, що за користування радіо у власному автомобілі можуть стягувати штрафи.…

49 хв. ago