Categories: Рецепти

П’ять культових бутербродів з різних країн світу

Що може бути смачніше швидкого перекусу, що складається з хрусткого хліба, бекону чи риби, овочей та зелені.

Рецепти смачних бутербродів, які швидко готувати, і якими так легко втамувати голод, сподобаються геть усім! Ви не витратите забагато часу на кухні. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.

Сендвічі

Джерело фото: nytimes.com.

Французький веганський бутерброд з цибулею та сиром

В класичноум варіанті цей бутерброд готується на грилі, його придумав французький шеф-кухар в 2015 році, натхненний цибулевим супом. 

Вам знадобиться:

  • Цибуля ріпчаста – 1 штука.
  • Бріоші – 1 штука.
  • Сир – 100 г.
  • Олія для тушкування.
Джерело фото: nytimes.com.

Як готувати:

Карамелізуйте цибулю – можна взяти червону, викладіть її між шматочками бріоші (французькі хлібці) чи звичайної бургерної булочки. Покладіть на цибулю сир раклет або будь-яикй плавлений сир і прогрійте ваш бутерброд кілька хвилин на грилі чи пательні. Смачного!

Італійський гострий сендвіч з тунцем

Італійський сендвіч з тунцем носить смішну назву – “Дядько Рокко”.

Вам знадобиться:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Каперси – 1 баночка.
  • Моцарела – 200 г.
  • Гострий перець – 1 штука.
  • Рукола – пучок.
  • Булочка для сендвіча.
  • Рослинна олія – для смаження.
  • Аджика – замість соусу для гостроти.
Джерело фото: nytimes.com.

Як готувати:

Булочку для сендвіча підсушіть на сухій пательні до хрусткої скоринки. Свіжий гострий перець (червоний або зелений, який знайдете на ринку у бабусь) легко обсмажте на пательні на олії, попередньо розрізавши його навпіл та почистивши зсередини. 

Розріжте булочку вздовж і навпіл так, щоб верхня частина, немов кришка, накривала нижню. Викладіть вниз на булочку спершу гострий соус, в нашому випадку – аджику, розмажте, аби всотався у хліб.

Потім зверху покладіть консервований тунець, далі моцарелу, часточку обсмаженого гострого перцю й каперси, накрийте все руколою. Зберіть булочку й смакуйте!

Нью-Йоркський сендвіч, вимочений в пиві

Цей сендвіч за легендою обожнював колишній губернатор одноіменного штату Джордж Патакі. Шеф-кухар одного з місцевих ресторанів готував його саме для нього, а тепер готує як вічну класику. 

Вам знадобиться:

  • Темний житній хліб –  кілька скибочок.
  • Темне нефільтроване пиво – 0,3 л.
  • Мед – 2 столові ложки.
  • Гриби (на ваш смак) – 150 г.
  • Твердий сир – 100 г.
Джерело фото: nytimes.com.

Як готувати:

Наріжте хліб на скибки і змочіть сумішшю темного пива з медом. Змочіть добре, проте скибки не мають розпадатись. Для приготування одного сендвіча нам потрібні щонайменше три скибки одного розміру. 

Помийте на поріжте на шматочки середнього розміру гриби, наприклад, шампіньйони. Протушкуйте їх, за бажанням – з цибулею.

Викладіть на хліб у пиві тушковані гриби та притрусіть тертим твердим сиром. Накрийте шматочком хліба та повторіть все знову. Матимете таку схему: хліб – начинка – хліб -начинка – хліб. Розігрійте сендвіч в мікрохвильовці, і нехай смакує! Подавати теплим.

Бургери

Джерело фото: nytimes.com.

Токійський бургер, натхненний тамаго

Тамаго – це підсолоджений омлет. Тобто бургер приготуємо з яйцем!

Вам знадобиться:

  • Бріоші – 1-2 штуки.
  • Борошно – 2-3 столові ложки.
  • Панірувальні сухарі – 2-3 столові ложки.
  • Яйця – 4 штуки.
  • Цибуля-шалот – 1-2 штуки.
  • Базилік – пучок.
  • Хрін – до смаку.
Джерело фото: nytimes.com.

Як готувати:

Яйця варять на водяній бані при низькій температурі, надаючи їм заварної текстури, потім нарізають полосками й обсмажують у суміші борошна й панірувальних сухарів. Кінцевий результат виходить неймовірно пухнастим і ніжним, але хрустким, і смакує ще більш розкішно в булочці-бріоші, прикрашеній гострим східним васабі чи українським хріном, майонезом, цибулею-шалот і базиліком.

Бруклінський ростбіф з яловичиною та сметанним соусом

Подейкують, що класичний ростбіф “Ролл-н-Рост” вперше приготували в 1970 році. Джон Ленон любив ростбіфи з яловичиною, а його дружина Йоко Оно готувала йому їх вдома. Музикант загортав їх у папір та носив з собою до студії, де створював культову музику, – в якості перекусу.

Загалом ростбіф – Roast beef – це яловича вирізка високої мармуровості, приготовлена на грилі. Своїм корінням страва виходить до XVI століття. Уже в той період смажена яловичина була невід’ємним атрибутом британської кухні.

Вам знадобиться:

  • Майонез (легкий) – 2-3 столові ложки.
  • Сметана – 0,3 л.
  • Яловича вирізка – 250 г.
  • Зелень (кріп) – пучок.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль, перець – до смаку.
  • Булочка для бургера з кунжутом.
Джерело фото: nytimes.com.

Як готувати:

В мисці змішайте майонез і сметану, додайте вичавлений часник, кріп, перець і сіль, перемішайте. Змастіть всередині отриманим соусом булочку для бургера. Викладіть на соус шматочки тушкованої яловичини, приготовленої на грилі чи пательні, на повільному вогні. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Українців змусять розлучитися із грошима: Кабмін збільшує головний податок для всіх

Український уряд подав Бюджетну декларацію на 2025-2027 роки, згідно з якою нестача коштів у держбюджеті…

9 хв. ago

Польща скасувала деякі програми для українців: що відомо

Польща продовжила тимчасовий захист для українців до 30 вересня 2025 року, але припинила один з видів…

11 хв. ago

Пенсії у 240 тисяч гривень: хто в Україні отримує найвищі виплати

Деяким українським суддям на пенсії виплачується до 240 тисяч гривень на місяць. Середня пенсія для суддів становить…

17 хв. ago

У Києві після замаху помер казахський опозиційний журналіст Садиков

У вівторок, 2 липня, у лікарні Києва помер казахський опозиційний діяч та журналіст Айдос Садиков,…

19 хв. ago

Times про можливий конфлікт РФ і США: де проходять “червоні лінії” Путіна, знає тільки він

Песимісти у США, які б'ють на сполох з приводу ризику прямого військового конфлікту між США і…

45 хв. ago

Росія повинна страждати: в Конгресі США підтримують розширення дозволів Україні на удари по РФ

В Палаті представників Конгресу США підтримують розширення дозволів на застосування американської зброї Україною для ударів по Росії.…

49 хв. ago