• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • ШІ створив цифрову пастку: мільйони користувачів втратили зв’язок із реальністю
    • Рожеві фламінго в Італії знищують врожай рису: фермери б’ють на сполох
    • В Україні змінили правила техогляду: як тепер перевірятимуть авто і скільки це коштує
    • Українська розвідка підірвала магістральний газопровід у Сибіру — Bloomberg
    • Росія підняла у повітря Ту-95 і Ту-160: відбулися пуски ракет
    • Romoss та Anker відкликають мільйони повербанків через загрозу займання
    • Водіїв штрафуватимуть і позбавлятимуть прав за відсутність аптечки чи знака зупинки
    • Росія готує стратегічну авіацію для чергового ракетного обстрілу України
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Як бабуся готувала: рецепт смачної сирної паски за сімейним рецептом

    Як бабуся готувала: рецепт смачної сирної паски за сімейним рецептом

    Ольга СтепановаОльга Степанова27 Квітня 2024, 19:002 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Сирна паска — це вишуканий і дуже смачний десерт, який готують на Великдень. До слова, цього року ми його святкуватимемо 5 травня. І за цим простим рецептом вона готується з двома смаками: ванільним і шоколадним. І варто пам’ятати: інгредієнти страви не піддаються тепловій обробці, тому вкрай важливо використовувати тільки якісні та дуже свіжі продукти.

    Сирна паска за сімейним рецептом

    Інгредієнти:

    • сир — 500 г;
    • вершкове масло — 150 г;
    • цукор — 110 г;
    • натуральна ваніль — 1 стручок (або натуральний ванільний цукор — 1 ч. л.);
    • порошок какао — 4-8 г (необов’язково);
    • волоські горіхи — 25 г;
    • темні родзинки без кісточок — 30 г;
    • коньяк — 25 мл (необов’язково);
    • одне свіже яйце.

    За 2-3 години до приготування паски дістаньте 150 г вершкового масла з холодильника, щоб воно стало м’яким.

    Підготуйте чисті марлю і форму для паски. І викладіть форму чистою трохи вологою марлею або тканиною.

    Волоські горіхи прожарте на пательні кілька хвилин, очистіть горіхи від лушпиння і крупно порубайте.

    Родзинки помийте і на кілька хвилин залийте окропом, а потім обсушіть на паперовій серветці. Якщо хочете, можна вимочити родзинки в коньяку, ромі, або іншому алкоголі.

    Якщо Ви використовуєте в рецепті стручок ванілі, розріжте його гострим ножем навпіл і вийміть м’якоть. Додайте її до цукру.

    Яйце помийте та обсушіть. Відокремте жовток від білка. Білок нам не знадобиться. Ложкою розітріть жовток із цукром і м’якоттю стручка ванілі (або ванільним цукром), додайте розм’якшене вершкове масло.

    Якщо не використовуєте в рецепті яйце, то спочатку ретельно розітріть вершкове масло з цукром і ваніллю. Потім додайте сир, протираючи його в миску за допомогою ложки (краще — дерев’яної) невеликими порціями через дрібне сито. Змішайте все до однорідності.

    Розділіть сирну масу, що вийшла, на дві нерівні частини: у меншу (близько 200 г) додайте какао, просіяне через сито, і крупно порізані горіхи, а в іншу покладіть родзинки.

    Викладіть обидві порції сиру у форму, закрийте паску вільними кінцями марлі й накрийте додатково двома шарами харчової поліетиленової плівки, потім поставте зверху вантаж і відправте форму в холодильник приблизно на 48 годин.

    Готову паску викладіть на сервірувальну тарілку і прикрасьте на свій смак.

    Важливо: у цій пасці за оригінальним рецептом використовується сирий яєчний жовток. Він надає ніжності та бархатистості. Але якщо боїтеся використовувати яйця без термічної обробки, можете жовток у паску не додавати. На її смаку це особливо не позначиться.

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    Великдень рецепт сирна паска сімейний рецепт

    Коментування закрито

    Читайте також

    Хрусткі огірки з гірчицею: рецепт пікантної заготовки на зиму

    Як вибрати правильний оцет для консервування: прості поради

    Домашні огірки на зиму: три перевірені рецепти маринування

    Останні новини
    Сьогодні

    ШІ створив цифрову пастку: мільйони користувачів втратили зв’язок із реальністю

    01:23

    Рожеві фламінго в Італії знищують врожай рису: фермери б’ють на сполох

    01:10

    В Україні змінили правила техогляду: як тепер перевірятимуть авто і скільки це коштує

    01:05

    Українська розвідка підірвала магістральний газопровід у Сибіру — Bloomberg

    00:59

    Росія підняла у повітря Ту-95 і Ту-160: відбулися пуски ракет

    00:40
    11 Липня

    Romoss та Anker відкликають мільйони повербанків через загрозу займання

    23:30

    Водіїв штрафуватимуть і позбавлятимуть прав за відсутність аптечки чи знака зупинки

    23:23

    Росія готує стратегічну авіацію для чергового ракетного обстрілу України

    23:19

    Погода на вихідні 12 та 13 липня: вдень до +37 °C, теплі ночі і раптові дощі

    23:18

    У Білому домі заявили, що Ілон Маск бачив у Трампі «образ батька»

    23:13
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.