Categories: Рецепти

Картопля в духовці виходить із хрусткою скоринкою: потрібно просто додати один інгредієнт

Складно уявити собі більш просту і ледачу страву, ніж картопля в духовці. Вона виходить ніжною всередині з хрусткою скоринкою.

Раніше ми розповідали, як готується картопля в мундирі в мікрохвильовці.

Сьогодні розглянемо, як приготувати її за рецептом Меган із кулінарного блогу The Quicker Kitchen. Ця страва чудово підійде для вечері.

“Для найніжнішої всередині з хрусткою скоринкою зовні, у мене є рецепт. Ця картопля, запечена в майонезі, абсолютний фаворит моєї сім’ї любителів картоплі, і на те є вагомі причини. Один укус, і ви погодитеся, що це найкращий спосіб легко приготувати хрустку картоплю”, – сказала вона.

Майонез виступить замінником олії. У ньому є білок і багато жиру, що дасть змогу створити ідеальний маринад, який захистить коренеплід від високої температури. У підсумку запечена картопля в духовці буде хрусткою і смачною, без обвуглювання.

“Цей спірний інгредієнт виводить цю в іншому просту картоплю з травами на новий рівень”, – підкреслила Меган.

Картопля по-селянськи в духовці на деку – рецепт

Щоб приготувати цей гарнір, навіть не доведеться попередньо відварювати овочі. Найголовніше – використовувати молоду картоплю. Для приготування беремо:

  • 2 кг молодої картоплі;
  • 168 г майонезу;
  • одну чайну ложку сушеної петрушки;
  • чверть чайної ложки сушеного часнику;
  • дрібку копченої паприки;
  • дрібку сушеної цибулі;
  • сіль і перець.

Духовку попередньо нагріваємо до 220C/200 конвекція/Газ 7. Потім добре промиваємо картоплю та висушуємо її.

У мисці, в якій будете маринувати овочі, змішуємо майонез і приправи до однорідної консистенції. Додаємо картоплю та рівномірно перемішуємо.

Викладіть овочі рівним шаром на деко, застелене пергаментом, і запікайте протягом 20-25 хвилин, доки картопля не стане м’якою – вона має легко проколюватися виделкою.

Увімкніть духовку на режим гриль і уважно стежте. Готуємо до утворення хрусткої скоринки. Тут важливо не перетримати і не спалити. Дайте страві відпочити кілька хвилин, потім приправте сіллю і перцем за смаком. Використовуючи шумівку, перекладіть овочі на сервірувальне блюдо або прямо на тарілки. Картопля по селянськи в духовці – готова.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Усик нокаутував Дюбуа та став абсолютним чемпіоном світу

Олександр Усик здобув перемогу нокаутом у бою-реванші проти Даніеля Дюбуа, який відбувся на стадіоні «Вемблі» в…

5 години ago

У Молдові ЦВК не допустила до виборів проросійський блок Ілана Шора

Центральна виборча комісія Молдови відмовила у реєстрації на парламентські вибори блоку «Перемога», який пов’язують із…

7 години ago

Українцям радять не купувати половинки кавуна: експертка пояснила чому

Половинки кавуна можуть становити небезпеку для здоров’я. Усе через ризик зараження бактеріями при неправильному зберіганні…

7 години ago

Більшість українців, які виїхали під час війни, можуть не повернутися — депутат

Україна ризикує зіткнутися з серйозною демографічною кризою після війни. Народний депутат Руслан Горбенко заявив, що…

7 години ago

Рада почала підготовку до виборів, але проведуть їх після війни

Український парламент почав роботу над підготовкою до проведення виборів. Проте самі вибори відбудуться лише після…

7 години ago

На Заході вважають відмову Путіна від компромісу фатальною для Росії — WP

Російський президент Володимир Путін, схоже, не має наміру йти на жодні поступки щодо війни в…

8 години ago