Categories: Рецепти

Чорниця стала хітом сезону: у мережі завірусився рецепт, який змушує змітати ягоди з полиць

Наразі триває сезон чорниці і у мережі завірусився рецепт кави з цією ягодою, який змушує спустошувати полиці в магазинах.

Як пише Parade, йдеться про чорничний холодний лате, який можна приготувати вдома.

Що таке вірусний чорничний лате і як його приготувати

Цей відомий в Інтернеті напій виник у кав’ярні в американському Род-Айленді. Хоча в TikTok існує кілька інтерпретацій, створених користувачами, загальна формула передбачає приготування чорничного сиропу, додавання молока на ваш вибір і доповнення все це порцією еспресо.

Для його приготування спочатку потрібно зварити чорничний сироп. Для цього перемо півтори склянки чорниці 1 чверть склянки меду або ж можна його замінити цукром. Варимо цю суміш на середньому вогні, розчавлюючи ягоди, щоб ті пустили сік.

Дайте сиропу закипіти, потім процідіть і дайте суміші охолонути. Додайте трохи чорничного сиропу у високу склянку, потім наповніть льодом. Налийте 1 склянку молока в склянку і залийте це порцією еспресо. 

Яке на смак чорничне лате?

Журналіст видання спробував на смак цей напій і залишився задоволеним.

“Особисто я не люблю занадто солодкі фруктові або цукеркові смаки у моїй каві та еспресо, тому я був трохи обережний щодо цього напою. Найпершим ковтком був великий чорничний сироп, який захопив мене зненацька, але, продовжуючи потягувати, я виявив, що чорничний сироп чудово протистоїть гіркому еспресо”, – описує він лате.

За його словами, чим більше сиропу ви додасте, тим солодшим і більш ягідним буде ваш напій. Крім того, це зробить його колір яскравішим. За бажанням можна використати ожину, полицю чи малину. У крайньому випадку ви також можете взяти ложку ягідного варення, змішаного з невеликою кількістю води, щоб розрідити його. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago