Categories: Рецепти

Готується за пів години: рецепт “ситної” експрес-лазаньї від Мері Беррі

Коли осінні вечори стають дедалі холоднішими і темнішими, усім хочеться гарячих і ситних страв, і що може бути краще за смачну лазанью? Водночас багато хто вважає, що ця страва потребує надто багато часу та зусиль і не любить її готувати. Однак відомий британський шеф-кухар Мері Беррі викликала фурор, поділившись своїм експрес-рецептом лазаньї, на приготування якої піде всього 30 хвилин (плюс час на випічку). Як пише Mirror, за словами Мері Беррі, цієї страви вистачить приблизно на шість порцій, і найкраще подавати її відразу після приготування.

Інгредієнти:

Для пасти:

  • 75 г тертого сиру чеддер
  • Олія для змащування
  • Шість великих листів лазаньї (за розміром вашої форми).

Для томатного соусу:

  • 500 г помідорів у власному соку
  • Дві столові ложки пасти з в’ялених томатів
  • Одна столова ложка цукру
  • Одна столова ложка чебрецю
  • Одна столова ложка шавлії
  • Сіль і перець

Для соусу з ковбаси та шпинату:

  • 450 г ковбаси
  • 250 г нарізаних печериць
  • 200 мл сметани
  • 100 г шпинату
  • Два розчавлених зубчики часнику
  • Одна столова ложка борошна
  • Одна столова ложка чилі (за бажанням)
  • Одна столова ложка олії для приготування
  • Сіль і перець

Як приготувати:

  1. Для початку розігрійте духовку до 200C для духовки з вентилятором або до 180C для газової духовки, візьміть вогнетривку форму і змастіть її олією.
  2. Підготуйте листи для лазаньї. Опустіть листи лазаньї у щойно закипілу воду, щоб розм’якшити їх, поки ви готуєте соуси для лазаньї.
  3. Щоб приготувати соус із сосисок і шпинату, розігрійте велику сковорідку і додайте ковбасу. Обсмажте до золотисто-коричневого кольору протягом 5-10 хвилин і розімніть м’ясо дерев’яною ложкою. Додайте столові ложки борошна й обсмажуйте близько хвилини, а потім додайте чилі, часник і гриби та смажте ще близько п’яти хвилин. Коли все буде готово, додайте сметану і шпинат. Дайте йому закипіти і побулькувати протягом кількох хвилин, потім зніміть з вогню і відставте в сторону. Приправте соус сіллю та перцем.
  4. Щоб приготувати томатний соус, візьміть велику миску і змішайте в ній помідори у власному соку, томатну пасту, цукор, а також чебрець і шавлію. Добре приправте соус сіллю і перцем.
  5. Злийте воду з листів лазаньї та почніть викладати їх у посуд, придатний для духовки. Викладіть листи лазаньї на дно, додайте третину томатного соусу, потім викладіть ще листи лазаньї, а зверху – соус зі шпинату і ковбаси. Повторюйте ці шари, поки не доберетеся до верхніх листів лазаньї, які слід посипати тертим сиром.
  6. Запікайте лазанью близько 30 хвилин, поки сир не стане золотистим і не почне пузиритися зверху.
Романчук Микола

Recent Posts

Космічні пенсії: як масово оминають обмеження та отримують до 390 тис. грн на місяць

В Україні для всіх діє обмеження: розмір призначеної пенсії не може бути вищим за 10 прожиткових мінімумів…

1 хв. ago

Хто з українців може не платити за комуналку під час воєнного стану

Голову Комітету "Асоціації адвокатів України" з нерухомості та будівництва Тетяна Даниленко розповіла, що не платити…

4 хв. ago

Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав

Новий законопроект, зареєстрований у Верховній Раді, спрямований на суттєве посилення покарання за повторні порушення правил дорожнього…

5 хв. ago

Кліматичні зміни пришвидшили урагани по всьому світу – Bild

Вчені дійшли висновку, що кліматичні зміни посилюють урагани: за останні шість років швидкість вітрів атлантичних…

7 хв. ago

Ще пара обстрілів, і темрява стане нормою: експерт про реальність зими без світла

Україна готується до суворої зими, але, за словами експерта з питань ЖКГ Олега Попенка, готовність…

2 години ago

Їж і молодій: 7 фруктів, які уповільнюють старіння краще за креми від зморшок

Кажуть, що вічна молодість — це міф. Але хто сказав, що її не можна продовжити?…

2 години ago