Categories: Рецепти

Готується за пів години: рецепт “ситної” експрес-лазаньї від Мері Беррі

Коли осінні вечори стають дедалі холоднішими і темнішими, усім хочеться гарячих і ситних страв, і що може бути краще за смачну лазанью? Водночас багато хто вважає, що ця страва потребує надто багато часу та зусиль і не любить її готувати. Однак відомий британський шеф-кухар Мері Беррі викликала фурор, поділившись своїм експрес-рецептом лазаньї, на приготування якої піде всього 30 хвилин (плюс час на випічку). Як пише Mirror, за словами Мері Беррі, цієї страви вистачить приблизно на шість порцій, і найкраще подавати її відразу після приготування.

Інгредієнти:

Для пасти:

  • 75 г тертого сиру чеддер
  • Олія для змащування
  • Шість великих листів лазаньї (за розміром вашої форми).

Для томатного соусу:

  • 500 г помідорів у власному соку
  • Дві столові ложки пасти з в’ялених томатів
  • Одна столова ложка цукру
  • Одна столова ложка чебрецю
  • Одна столова ложка шавлії
  • Сіль і перець

Для соусу з ковбаси та шпинату:

  • 450 г ковбаси
  • 250 г нарізаних печериць
  • 200 мл сметани
  • 100 г шпинату
  • Два розчавлених зубчики часнику
  • Одна столова ложка борошна
  • Одна столова ложка чилі (за бажанням)
  • Одна столова ложка олії для приготування
  • Сіль і перець

Як приготувати:

  1. Для початку розігрійте духовку до 200C для духовки з вентилятором або до 180C для газової духовки, візьміть вогнетривку форму і змастіть її олією.
  2. Підготуйте листи для лазаньї. Опустіть листи лазаньї у щойно закипілу воду, щоб розм’якшити їх, поки ви готуєте соуси для лазаньї.
  3. Щоб приготувати соус із сосисок і шпинату, розігрійте велику сковорідку і додайте ковбасу. Обсмажте до золотисто-коричневого кольору протягом 5-10 хвилин і розімніть м’ясо дерев’яною ложкою. Додайте столові ложки борошна й обсмажуйте близько хвилини, а потім додайте чилі, часник і гриби та смажте ще близько п’яти хвилин. Коли все буде готово, додайте сметану і шпинат. Дайте йому закипіти і побулькувати протягом кількох хвилин, потім зніміть з вогню і відставте в сторону. Приправте соус сіллю та перцем.
  4. Щоб приготувати томатний соус, візьміть велику миску і змішайте в ній помідори у власному соку, томатну пасту, цукор, а також чебрець і шавлію. Добре приправте соус сіллю і перцем.
  5. Злийте воду з листів лазаньї та почніть викладати їх у посуд, придатний для духовки. Викладіть листи лазаньї на дно, додайте третину томатного соусу, потім викладіть ще листи лазаньї, а зверху – соус зі шпинату і ковбаси. Повторюйте ці шари, поки не доберетеся до верхніх листів лазаньї, які слід посипати тертим сиром.
  6. Запікайте лазанью близько 30 хвилин, поки сир не стане золотистим і не почне пузиритися зверху.
Романчук Микола

Recent Posts

Які країни Європи можуть обмежити доступ до соцмереж

Франція, Іспанія та Греція обговорюють запровадження обов'язкових вікових обмежень для користувачів соціальних мереж, включаючи Facebook та X. Як повідомляє «Главком»,…

10 хв. ago

У США розкрили подробиці про секретний об’єкт «Місто під льодом»

Минулого року вчені з NASA при вивченні крижаного щита Гренландії виявили «Табір століття» (Camp Century),…

26 хв. ago

Доходи Росії від експорту нафти різко впали

У квітні доходи Росії від експорту нафти впали до найнижчого рівня майже за два роки на…

41 хв. ago

Ватикан прокоментував можливий візит Папи Лева XIV в Україну, – Politico

Зараз зарано думати про можливий візит Папи Римського Лева XIV в Україну, оскільки Ватикан має традицію дипломатичного…

43 хв. ago

Назвали країну, де люди не готові захищати її у разі війни

Словаччина виявилась країною з найнижчим рівнем готовності громадян до збройного захисту своєї держави у разі…

50 хв. ago

Штрафи для водіїв злетять у небо: нові правила вже на підході

Українські законодавці готуються боротися з порушниками ПДР за допомогою нової законодавчої пропозиції — законопроекту №…

53 хв. ago