Categories: Рецепти

Готується за пів години: рецепт “ситної” експрес-лазаньї від Мері Беррі

Коли осінні вечори стають дедалі холоднішими і темнішими, усім хочеться гарячих і ситних страв, і що може бути краще за смачну лазанью? Водночас багато хто вважає, що ця страва потребує надто багато часу та зусиль і не любить її готувати. Однак відомий британський шеф-кухар Мері Беррі викликала фурор, поділившись своїм експрес-рецептом лазаньї, на приготування якої піде всього 30 хвилин (плюс час на випічку). Як пише Mirror, за словами Мері Беррі, цієї страви вистачить приблизно на шість порцій, і найкраще подавати її відразу після приготування.

Інгредієнти:

Для пасти:

  • 75 г тертого сиру чеддер
  • Олія для змащування
  • Шість великих листів лазаньї (за розміром вашої форми).

Для томатного соусу:

  • 500 г помідорів у власному соку
  • Дві столові ложки пасти з в’ялених томатів
  • Одна столова ложка цукру
  • Одна столова ложка чебрецю
  • Одна столова ложка шавлії
  • Сіль і перець

Для соусу з ковбаси та шпинату:

  • 450 г ковбаси
  • 250 г нарізаних печериць
  • 200 мл сметани
  • 100 г шпинату
  • Два розчавлених зубчики часнику
  • Одна столова ложка борошна
  • Одна столова ложка чилі (за бажанням)
  • Одна столова ложка олії для приготування
  • Сіль і перець

Як приготувати:

  1. Для початку розігрійте духовку до 200C для духовки з вентилятором або до 180C для газової духовки, візьміть вогнетривку форму і змастіть її олією.
  2. Підготуйте листи для лазаньї. Опустіть листи лазаньї у щойно закипілу воду, щоб розм’якшити їх, поки ви готуєте соуси для лазаньї.
  3. Щоб приготувати соус із сосисок і шпинату, розігрійте велику сковорідку і додайте ковбасу. Обсмажте до золотисто-коричневого кольору протягом 5-10 хвилин і розімніть м’ясо дерев’яною ложкою. Додайте столові ложки борошна й обсмажуйте близько хвилини, а потім додайте чилі, часник і гриби та смажте ще близько п’яти хвилин. Коли все буде готово, додайте сметану і шпинат. Дайте йому закипіти і побулькувати протягом кількох хвилин, потім зніміть з вогню і відставте в сторону. Приправте соус сіллю та перцем.
  4. Щоб приготувати томатний соус, візьміть велику миску і змішайте в ній помідори у власному соку, томатну пасту, цукор, а також чебрець і шавлію. Добре приправте соус сіллю і перцем.
  5. Злийте воду з листів лазаньї та почніть викладати їх у посуд, придатний для духовки. Викладіть листи лазаньї на дно, додайте третину томатного соусу, потім викладіть ще листи лазаньї, а зверху – соус зі шпинату і ковбаси. Повторюйте ці шари, поки не доберетеся до верхніх листів лазаньї, які слід посипати тертим сиром.
  6. Запікайте лазанью близько 30 хвилин, поки сир не стане золотистим і не почне пузиритися зверху.
Романчук Микола

Recent Posts

Від Висоцького до Гоголя: в Одесі знесуть одразу 19 памʼятників

В Одесі демонтують одразу 19 памʼятників, що повʼязані з російською та радянською історією та культурою.…

9 хв. ago

Західні союзники сигналізують РФ, що не будуть посилювати Україну і готові говорити з Путіним

За інформацією Bloomberg, західні офіційні особи намагалися знизити очікування щодо плану припинення війни, який президент Володимир Зеленський представляє…

21 хв. ago

Удосконалиться порядок ведення військового обліку? У Раді з’явився законопроєкт

У Верховній Раді з'явився законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».…

27 хв. ago

Десятки мільйонів до кінця року: уряд виділив шалені кошти на розсилку повісток

Кабінет міністрів України виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень на централізований друк 900 тисяч повісток до кінця…

43 хв. ago

Американські експерти назвали кращі бюджетні авто: ТОП-10 моделей

Відоме американське видання Consumer Reports склало список з десяти найкращих бюджетних автомобілів. З ним можна ознайомитись…

46 хв. ago

Не виглядав випадковим: нові дані про заліт Як-130 з Білорусі до України

У вівторок, 24 вересня, у повітряний простір України з боку Білорусі залетіла нешвидкісна повітряна ціль — вона…

53 хв. ago