Якщо любите малосольні огірочки і не хочете чекати кілька днів, то вам стане в пригоді цей рецепт. Зелень для засолювання можна брати будь-яку, але краще використовувати стандартний набір, який можна купити на будь-якому ринку: часник, парасольки кропу, листя хрону. Такі малосольні огірки, коли вони охолонуть, потрібно відразу поставити в холодильник, там вони збережуться довше.
Інгредієнти:
Для розсолу на 1 л води:
Листя вишні, смородини, хрону та кропу вимийте й обсушіть. Огірки замочіть у холодній воді на кілька годин. Зубчики часнику розріжте навпіл.
Злийте з огірків воду, зріжте кінчики, щоб вони приготувалися швидше. Наріжте зелень, як вам зручно. Покладіть трохи на дно каструлі, або банки, додайте трохи часнику.
Зверху на зелень покладіть огірки, посипаючи кожен шар зеленню та часником. Додайте горошини чорного перцю. Накрийте огірки листям хрону.
Приготуйте гарячий розсіл: закип’ятіть потрібну кількість води. Додайте сіль і зніміть із вогню. Перемішуйте сіль до повного розчинення. Дайте розсолу охолонути протягом п’яти хвилин і залийте ним огірки. Важливо: не використовуйте ароматизовану, або йодовану сіль. Краще беріть кам’яну, або кухонну сіль.
Зверху покладіть тарілку та поставте вантаж. Залиште огірки в розсолі на добу за кімнатної температури. І вони будуть готові. На шостий день вони вже будуть відчутно солоними.
Україна готується до суворої зими, але, за словами експерта з питань ЖКГ Олега Попенка, готовність…
Кажуть, що вічна молодість — це міф. Але хто сказав, що її не можна продовжити?…
Європа приваблює мільйони туристів щороку, але за мальовничими краєвидами та величними пам’ятками часто ховаються кишенькові…
Голлівудські зірки розлучилися у 2016 році після 12 років сімейного життя. У Анджеліни та Бреда шестеро…
Російський рубль знову пішов у круте піке. 23 листопада офіційний курс валюти впав до 102,5…
Україна готується до істотних змін у системі підтримки сімей з дітьми. Верховна Рада розглядає два…